fbpx

Pogačar in Roglič nepremagljiva na tretji etapi dirke po Baskiji!

Tadej Pogačar v cilju pred zasledovalcem Primožem Rogličem. (Foto: epa)

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je zmagovalec tretje etapo dirke svetovne serije po Baskiji od Amurria do Ermualdeja (167,7 km), potem ko je na vrhu zahtevnega in strmega vzpona v sprintu ugnal rojaka Primoža Rogliča. Slednji je obdržal skupno vodstvo, medtem ko je Pogačar napredoval na drugo mesto.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je na današnji tretji etapi dirke po Baskiji prikolesaril 22. zmago v karieri, potem ko je nenehno napadal na zadnjem, 3,1 kilometrov dolgem klancu s povprečnim naklonom več kot 10 odstotkov. V zaključku je sicer prvi napadel Primož Roglič, a ga je Pogačar v zadnjih 200 metrih prehitel in vzel 10 bonifikacijskih sekund. Rogliču je pripadlo šest sekund, oba pa sta imela v cilju pet sekund naskoka pred prvimi tremi zasledovalci, poroča STA.

Od tretjega do šestega mesta so se zvrstili Alejandro Valverde (Movistar), Adam Yates (Ineos Grenadiers), Mikel Landa (Bahrain Victorious) in Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ), ki pa je zaostal osem sekund.

Po treh od šestih etap na dirki po Baskiji ima Roglič (Jumbo-Visma) po novem 20 sekund naskoka pred Pogačarjem (UAE Team Emirates). Še deset sekund več na tretjem mestu zaostaja njegov moštveni kolega, Američan Brandon McNulty. Četrti je Yates (+0:39), peti pa Valverde (+0:50).

Sara Kovač