fbpx

Polona Hercog zanesljivo preko prve ovire v drugi krog Roland Garrosa

Polona Hercog se je uvrstila v drugi krog OP Francije (foto: facebook).

Vreme je organizatorjem v Franciji kar pošteno zagodlo, saj je bilo do danes odigranih zelo malo dvobojev, ampak to ni zmotilo edine slovenske predstavnice med posamezniki. Polona Hercog je uspešno preskočila svojo prvo oviro in se prebila v drugi krog OP Francije. S 6 : 4 in 7 : 6 je ugnala Španko Lourdes Dominguez Lino. V drugem krogu se bo pomerila z veliko boljšo Čehinjo Barboro Strycovo.

V drugem krogu bo naši Poloni Hercog nasproti stala 33. na lestvici WTA Čehinja Barbora Strycovo. Edina Slovenka v posamični konkurenci bo tako lovila svojo najboljšo uvrstitev na Rolandu Garrosu, kjer je leta 2010 prišla v tretji krog.

Odličen začetek, ki je najbolj pomemben
V prvem krogu je padla sicer šele 112. igralka na WTA lestvici Španka Lourdes Dominguez Lino. Hercogova je dobro začela obračun ter v uvodu hitro svoji nasprotnici dvakrat odvzela servis in povedla s 5 : 1. Ko se je že zdelo, da je prvi niz končan, je naša tenisačica nekoliko zaspala. Španka se je vrnila v igro in prišla do servisa pri 5 : 4. Hercogova se je zbrala in uspel ji je break, ki je pomenil konec prvega niza. Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, na koncu pa ga je odločila podaljšana igra, ki jo je dokaj zanesljivo s 7 : 4 dobila Hercogova in se po uri in 44 minutah veselila uvrstitve v drugi krog.

G. V.