fbpx

Poraz, ki prinaša olimpijske igre

Kljub porazu proti Švedski, so naši rokometaši zelo blizu tretji uvrstitvi na olimpijske igre (foto: epa).

Slovenska rokometna reprezentanca je kljub porazu proti Švedski na pragu uvrstitve na tretje olimpijske igre. Levji delež je naša reprezentanca opravila že na tekmi proti Španiji, ki jo je v petek premagala za tri zadetke. Tudi tokrat so imeli naši fantje priložnost za zmago, a jim je je na koncu popustila koncentracija.

Poraz 23 : 24 proti domači reprezentanci Švedske pelje v primeru jutrišnje pričakovane zmage proti Iranu Slovenijo na olimpijske igre v Rio de Janeiro. Ker na OI napredujeta dve reprezentanci, bo Slovenija tudi v primeru kroga treh ekip z enakim številom točk najmanj druga, saj naših Španci in hkrati tudi Švedi ne morejo več prehiteti.

Da se ne bi kaj zalomilo
Seveda vse lepo in prav, toda varovance Veselina Vujovića čaka še obračun proti Iranu, ki je outsider te skupine, a bo ravno zato potrebno, da ostanejo zbrani. V zmago sicer ne dvomi nihče, a bo vseeno najprej treba zmagati in se šele nato veseliti. Sicer pa je naša reprezentanca tako kot včeraj, tudi danes v v prvem polčasu prikazala bled obraz, v drugem pa je z vstopom Uroša Zormana v igro precej popravila vtis. Ko so naši v drugem delu zaostajali za dva gola – poraz s tremi goli bi bil še sprejemljiv – je našo reprezentanco z dvema zaporednima zadetkoma rešil Vid Kavtičnik. Na koncu, ko je bilo jasno, da Švedi ne bodo zmagali z več kot tremi zadetki, je našim popustila koncentracija, kar so Švedi izkoristili in slavili zmago, ki jim pred dvobojem s Španci v boju za drugo vstopnico za olimpijske igre prinaša rahlo prednost – Španci morajo za uvrstitev na OI Švede premagati vsaj s tremi zadetki.

Naša reprezentanca bo potrditev nastopa na OI v Riu iskala ob 18.45, ko se bo pomerila z Iranom.

R. V.