fbpx

Poraz Olimpije za nov sramoten rekord

Znojmo je še četrtič letos premagal Olimpijo (foto: Nova24tv).

Telemach Olimpija se je z današnjim porazom proti Znojmu vpisala v zgodovino. Po enajstem zaporednem porazu so se vpisali v zgodovino najdaljših serij brez osvojene točke. Drugi neslavni rekord v mesecu dni za Olimpijo, ki je proti Linzu zabeležila tudi najvišji poraz v zgodovini lige EBEL (10 : 0).

Telemach Olimpija je v hudi krizi, kar se pozna na vseh področjih. Igralci so brez volje in številčno zapuščajo Ljubljano, zadnji v tej seriji je tudi branilec Kristof Reinthaler. Navijači so obupani in si želijo novega trenerja, ki bi morda dvignil “zmaje”. Zeleno-beli so svojo zadnjo zmago osvojili namreč prav pred mesecem dni, ko so v Tivoliju premagali Bolzano, trenutno pa so premočno prikovani na dno lestvice s 15 točkami.

Tokrat rekord za 11 porazov
Znojmo je danes z zmago s 4 : 3, Olimpiji prizadejal enajsti zaporedni poraz. Hokejisti Olimpije so s tem postavili nov neslavni rekord v ligi EBEL. Vse do danes so bili z desetimi zaporednimi porazi izenačeni z Jesenicami in ekipo Gradca. Po rekordno visokem porazu 22. novembra proti Linzu so danes zabeležili nov negativni rekord v samo mesecu dni. Niz porazov se lahko nadaljuje v torek, ko v Ljubljano prihaja Bolzano. Na roko “zmajem” ne gre niti razpored tekem, saj jih v naslednjih 21 dneh čaka osem tekem.

Koliko časa se bodo vlekli slabi rezultati in nova sramota ljubljanske Olimpije? Tega ne ve nihče, trener Dahlem je mnenja, da Olimpija glede na situacijo igra dobro!

Lestvica po 33. krogu:

 1. Linz               68 točk
 2. Salzburg       64 točk
 3. Dornbirn       61 točk
 4. Orli Znojmo  58 točk
 5. Bolzano        53 točk
 6. KAC              53 točk
 7. Dunaj            51 točk
 8. Beljak           50 točk
 9. Fehervar      48 točk
 10. Innsbruck     37 točk
 11. Graz             36 točk
 12. Olimpija        15 točk

G. V.