Portugalci mladim Slovencem preprečili odhod na evropsko prvenstvo

Slovenska mlada reprezentanca do 19 let je izgubila proti Portugalski in obstala pred vrati evropskega prvenstva (foto: sta).

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je odigrala zadnjo tekmo v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu. Po zmagah nad Rusijo (1 : 0) in Švedsko (3 : 1) je naše fante v zadnjem krogu čakala reprezentanca Portugalska. Varovancem Igorja Benedejčiča pa je za uvrstitev na zaključni turnir zadoščal že remi, a so bili Portugalci uspešnejši.

Potem ko je mlada reprezentanca do 19 let zmagala v prvem kvalifikacijskem krogu, so bili varovanci selektorja Igorja Benedejčiča izjemno blizu tudi v elitnem delu kvalifikacij, kjer so imeli po prvih dveh tekmah dve točki prednosti pred Portugalci, gostitelji turnirja.

Tako blizu, a tako daleč
Toda čeprav je bila reprezentanca U-19 zelo blizu presenetljivi uvrstitvi na zaključni turnir najboljše osmerice – ki je tudi del kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu – naši fantje na zadnji tekmi niso imeli veliko možnosti. Čeprav bi jim za napredovanje zadoščal že remi, so Portugalci v 18. minuti vodili že z 2 : 0. Benedejčičevim varovancem do konca tekme ni uspelo ujeti priključka. Najprej so Portugalci zadeli še enkrat, nato pa je v 79. minuti častni zadetek za slovensko reprezentanco dosegel rezervist David Tijanić. Slovenska reprezentanca do 19 let je sicer osvojila odlično 2. mesto v zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, a seveda ostaja grenak priokus, ker se Sloveniji ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir.

Slovenija U-19 1 : 3 PORTUGALSKAU-19
Tijanić 79.; Ruben Dias (17.), Bruno Costa (18.), Pedro Delgado (72.)

R. V.