fbpx

Portugalska razočarala in z Islandijo samo remizirala

Islandija bo na tekmah proti Argentini, Hrvaški in Nigeriji brez politične in diplomatske podpore rojakov (foto: twitter)

Portugalska je kot absolutni favorit skupine poskrbela, da se je danes zgodilo še drugo presenečenje. Islandija se je namreč izkazala za zelo trdno in čvrsto reprezentanco. Skozi celotno tekmo so bili v podrejenem položaju, vendar jim je na koncu uspelo iztržiti remi z 1 : 1.

Potem ko je Avstrija nekoliko nepričakovano izgubila z Madžarsko, je Portugalska pozneje z Islandijo samo remizirala.

SKUPINA F

Portugalska 1 : 1 Islandija (1 : 0)
Nani 31.; Bjarnason 50.

Prva na tekmi je zagrozila Islandija, nevaren je bil dvakrat Sigurdsson, a dvakrat se je izkazal Rui Patricio. Potem je sledila ofenziva Portugalcev, najprej je streljal Vierinha, potem je nemogoče po podaji Ronalda iz bližine z glavo zapravil Nani. Slednji pa se je v 31. minuti odkupil in po lepi akciji zadel za vodstvo. Islandci so izenačili v 50. minuti, ko je po napaki portugalske obrambe z bližine zadel Birkir Bjarnason. Spet smo bolj ali manj spremljali enosmerni promet, vendar Portugalci svoje premoči niso znali kronati z drugim zadetkom. Razmerje v strelih je bilo kar 27 proti 4, a štejejo samo zadetki in Islandija je že na prvi tekmi prišla do še kako velike točke.

Avstrija 0 : 2 Madžarska (0 : 0)
Szalai 62., Stieber 87.
Rdeči karton: Aleksandar Dragović 66. min (Avstrija).

SKUPINA F
Madžarska         1   1 0 0  2 : 0  3
Portugalska       1   0 1 0  1 : 1  1
Islandija             1   0 1 0  1 : 1  1
Avstrija              1   0 0 1  0 : 2  0

G. V.