fbpx

Poškodba Dolenca, Gajić vendarle odhaja na prvenstvo

Jure Dolenc si je na enem izmed zadnjih treningov pred odhodom na prvenstvo poškodoval stegensko mišico, tako da žal ne more odpotovati na evropsko prvenstvo. Namesto njega bo na Poljsko odšel Dragan Gajić. Kot rezerva v Wroclaw odhaja še Sebastjan Skube.

Potem ko je ob neizboru v reprezentanco pokazal veliko razočaranje, se je Dragan Gajić takoj odzval in se po poškodbi Jureta Dolenca vrnil v reprezentančni tabor. Ker imas selektor Veselin Vujović med prvenstvom možnost opraviti dve menjavi, je kot 17. kot rezerva na evropsko prvenstvo odpotoval tudi Sebastjan Skube.

Gajič se je vrnil – zaradi navijačev
Takoj po neprijetni poškodbi Dolenca se je priljubljeni Gajo vrnil v reprezentanco in dokazal, da je iz pravega testa. “Presenecenja se vrstijo … Na zalost se je poskodoval pomemben clen reprezentance Jure Dolenec in sem se po pogovoru z direktorjem reprezentance odzval prosnji po vrnitvi v reprezentancni tabor. Zaradi VAS navijacev, ki ste mi izkazali neverjetno podporo in zaradi soigralcev, s katerimi gradimo nekaj ze 5 let, bom oblekel dres in s ponosom zastopal Slovenijo na EP,” je na svojem Facebook profilu zapisal Gajić. To pa ni edina novost, saj bo selektor na prvenstvo že takoj odpeljal eno izmed dveh rezerv.

Skube kot rezerva na prvenstvu že od samega začetka
Ker ima Klemen Cehte težave s komolcem, se je selektor odločil, da s sabo že takoj vzame tudi Skubeta. “Tudi Cehte ima težave s komolcem, zato bo kot 17. na Poljsko potoval še Skube, potem bomo pa videli, kdo bo lahko igral. Kljub tem težavam nismo izgubili optimizma. Gremo odigrat kakovostno prvenstvo. Reprezentanca ima dovolj znanja in želje, da Slovenijo predstavi na najboljši mogoči način,” je svojo odločitev objasnil Vujović.

Prva tekma na evropskem prvenstvu čaka naše fante v soboto, ko se bodo ob 20.45 pomerili s Švedsko.

R. V.