fbpx

Potrjen veliki prestop Lorenza k Ducatiju

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo bo v prihodnji sezoni dirkal za Ducati (foto: EPA).

Trikratni in aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP Jorge Lorenzo je zapustil Yamaho in bo od prihodnje sezone dalje nastopal v ekipi Ducatija, s katero je sklenil dveletno pogodbo. Pri italijanskem moštvu naj bi na sezono zaslužil okoli 25 milijonov evrov.

Vse od začetka letošnje sezone so se pojavljala namigovanja, da naj bi Jorge Lorenzo prestopil k Ducatiju. Danes pa je ta novica postala tudi uradna in po devetih letih se Španec tako poslavlja od Yamahe.

Glavni krivec za odhod najbrž kar Valentino Rossi
Jorge Lorenzo je s strani Ducatija dobil takšno ponudbo, ki je očitno ni mogel zavrniti. Po neuradnih podatkih naj bi na njegov račun v dveh letih prišlo slabih 25 milijonov evrov. Eden izmed razlogov, da zamenja delodajalca, je zagotovo tudi nov podpis pogodbe njegovega moštvenega tekmeca Valentina Rossija z Yamaho. Španec je bil zadnjih devet let zvest Yamahi, v tem obdobju pa je trikrat osvojil naslov prvaka (2010, 2012 in 2015). Ducati je svojim konkurentom s to potezo pokazal, da si želi prekiniti nekajletno sušo in osvojiti naslov najboljšega po letu 2007, ko jim je to nazadnje uspelo s Caseyjem Stonerjem. Andrea Dovizioso in Andrea Iannone sta Italijana, ki trenutno tekmujeta za Ducati, vendar v prihodnji sezoni ne bo več tako, saj se bo eno mesto moralo sprostiti za Lorenza. Kdo bo odšel, še ni jasno.

V nedeljo bo naslednja dirka v Jerezu.

G. V.