fbpx

POZOR! Goran Dragić in Miami na pohodu

Po strelskem rekordu je Dragić tokrat dosegel dvojni dvojček (foto: twitter).

Miami je še naprej v izjemno dobri formi, tokrat je padla najslabša ekipa lige NBA Philadelphia s 112 : 102. Potem ko je včeraj Goran Dragić blestel z osebnim rekordom proti Phoenixu ,je danes ponovno prikazal odlično igro in zablestel z dvojnim dvojčkom.

Sedma zmaga Miamija na zadnjih devetih tekmah kaže na to, da so Heati po dolgem času vendarle uspeli najti pravi ritem. Veliko zaslug ima prav gotovo Dragić, ki je pri Heatih v življenjski formi.

Po osebnem rekordu nov dvojni dvojček
Miami se v zadnjem času vrača na pota stare slave, ko so bili med najboljšimi ekipami v ligi. Po odhodu Lebrona Jamesa so se stvari obrnile na glavo in Miami je močno padel. Lani se celo niso prebili v končnico, letos jim zaenkrat kaže zelo dobro. Brez prvega zvezdnika Chrisa Bosha so znova začeli zmagovati v serijah in se ne ozirajo preveč nazaj. Mesto tistega pravega zvezdnika ni prevzel nihče, celotna ekipa je zgolj začela sodelovati in dihati kot eno. Veliko zaslug gre tudi Goranu Dragiću, ki je kar nekaj odgovornosti prevzel na svoja pleča in zaenkrat dobro vihti dirigentsko palico v igri Heatov. Danes so brez pravega premora gostovali v Philadelphii in tekmo zanesljivo, mirno pripeljali do konca. Tokrat sta se po točkah izkazala predvsem Dwayne Wade in Hassan Whiteside. Slednji je kot že nič kolikokrat skupaj z Dragićem dosegel dvojni dvojček, ob 19 točkah je dodal prav toliko skokov. Dragić je na igrišču preživel 34 minut, ni bil ravno najbolj razpoložen pri metu iz igre 6/16, vendar se je vseeno podpisal pod 15 točk. K temu pa je dodal še 11 asistenc in zabeležil nov dvojni dvojček v sezoni.

Goran Dragić se je podpisal tudi pod najlepšo akcijo tekme, ko je podal za zabijanje Hassanu Whitesidu.

G. V.