fbpx

Pozor! Ponarejene vstopnice za tekme v Planici

Tudi letos bo Planica pokala po šivih (foto: epa).

Kot smo že pisali, gredo vstopnice za tekme v Planici v prodajo kot za med. Vstopnice za tekmi v soboto in nedeljo so že razprodane, tudi za četrtek in petek pa jih ni ostalo prav veliko več. So se pa medtem začele pojavljati vstopnice na črnem trgu – nekatere od njih so ponarejene in z njimi ne boste mogli na tekmo.

Smučarske zveze Slovenije (SZS) so sporočili, da so ugotovili, da so se v javnosti in na raznih spletnih portalih začele prodajati vstopnice za tekme v Planici po višjih cenah, kot so bile cene v uradni prodaji. Dodali so, da bodo vse kršitelje prijavili, hkrati pa opozorili, da s ponarejenimi vstopnicami vstop na tekme seveda ne bo mogoč.

Oblikoval se je črni trg
Ob letošnji sila uspešni sezoni smučarskih skakalcev je zanimanje za planiške tekme enormno. To so s pridom izkoristili tudi preprodajalci vstopnic in začeli s svojo donosno dejavnostjo. “Ker je taka vrsta prodaje nezakonita, obveščamo vse, da bomo morebitne kršitelje prijavili pristojnim organom, ki bodo zadevo ustrezno sankcionirali oziroma proti kršiteljem uvedli kazenski postopek,” so se na dogajanje odzvali na SZS.

Pozor, ponarejene vstopnice!
To pa ni edina nevarnost, na katero lahko naletite, če ste zamudili z nakupom vstopnice, pa si jo želite kupiti na črnem trgu. Na črnem trgu so se namreč pojavile tudi ponarejene vstopnice, ki so jih posamezniki nezakonito prodajali kupcem, zato Smučarska zveza Slovenije opozarja: “Vse, ki ste take vstopnice kupili od preprodajalcev, obveščamo, da s takimi vstopnicami ne boste mogli vstopiti na samo prizorišče. V kolikor se bo ob vstopu v Planico ugotovilo, da so bile vstopnice kupljene po nezakoniti poti, se bo zoper take kršitelje ustrezno ukrepalo že na samem prizorišču.” Smučarska zveza je proti do sedaj znanim storilcem, ki so preprodajali vstopnice, že podala prijavo na policijo.

R. V.