fbpx

Požrtvovalno: Dragić izgubil del zoba in krvavel

Foto: epa

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški košarkarski ligi znova na zmagoviti poti. Po tesni zmagi proti Memphisu je floridska vročica v gosteh premagala še ekipo Atlanta Hawks s 100 : 88. Junak dvoboja je bil Goran Dragić, ki je kljub udarcu v obraz, odkrušenemu zobu in krvavenju vztrajal na parketu.

Dragića je v tretji četrtini s komolcem udaril Al Horford, pri čemer mu je izbil del zoba. Ljubljančan je želel nadaljevati, a so ga nato vendarle pospremili na klop in v slačilnico, da so mu za silo ustavili krvavenje iz ust, trener pa je s parketa pobral del odkrušenega zoba. Slovenski organizator igre je tako odigral 35 minut, prispeval 12 točk, ob metu iz igre 6-14, 7 skokov, 8 podaj, 2 ukradeni žogi, 2 blokadi in 2 izgubljeni žogi.
Foto: epa

Goran je sprva še želel nadaljevati, a so ga nato vendarle pospremili na klop in v slačilnico, da so mu za silo ustavili krvavenje iz ust (foto: epa).

S 14 zmagami dosegli izenačenje

Prvi strelec Miamija je bil Chris Bosh (24), Gerald Green je dodal 20 točk, Hassan Whiteside pa je zbral 13 skokov. Zaigral je tudi Beno Udrih, ki je v 19 minutah pod obročema dal skupno 9 točk, met iz igre 3-5, od tega je zadel trojko in 2 prosta meta ter vpisal še 2 skoka, asistenco in 2 izgubljeni žogi.

Košarkarji Miami Heat so se s 14 zmagami ob 9 porazih na vrhu jugovzhodne skupine izenačili s Charlotte Hornets. V razvrstitvi vzhodne konference lige NBA pa so trenutno na 6. mestu, enako razmerje zmag in porazov ima še ekipa Indiana Pacers. Boljše povprečje imajo na Vzhodu moštva Toronto Raptors (16-10), Chicago Bulls (14-8) in Cleveland Cavaliers (15-7).

Miami zdaj čaka pot v New York, kjer se bodo v sredo merili z Brooklyn Nets.

B. O., STA