fbpx

[VIDEO] Prebujeni Dragić z dvojnim dvojčkom povlekel voz Miamija

Goran Dragić je ob zmagi dosegel dvojni dvojček (foto: twitter).

Po krajšem premoru je tudi Miami Heat odigral prvo tekmo. V derbiju smo videli dvoboj med Atlanto Hawksi in Miamijem, ki je bil uspešnejši z 115 : 111. Izredno izenačeno tekmo so dobili Heatsi predvsem po zaslugi zadnje četrtine. Posebej velja poudariti dva košarkarja pri Miamiju, ki sta za to najbolj zaslužna, Goran Dragić in Luol Deng, ki sta oba dosegla dvojni dvojček.

Miami je imel ponovno veliko težav s poškodovanimi igralci, saj sta manjkala največja zvezdnika vročice Dwayne Wade in Chris Bosh. Vse skupaj sta dobro izkoristila Loul Deng in Goran Dragić, ki jima zvezdniški dvojec ni prav nič manjkal.

Brez zvezdnikov Dragić pride do izraza
Dolgo časa je že jasno, da Goran Dragić težko najde skupni jezik z zvezdniki, kar se tiče igre. Ob Wadu še manj pa ob Boshu Dragić sploh ne pride do izraza, kar se pozna tudi pri njegovi statistiki. Danes se je ob poškodbi omenjenih dveh odlično ujel z Dengom in ostalimi ter družno kot prava ekipa Miamiju priboril zmago. Deng je imel v svoji statistiki 30 točk in 11 skokov. Goran Dragić je ob metu 6/14 dosegel 17 točk, podelil kar 10 podaj, 5 skokov in 4 ukradene žoge. Ob izjemno izenačeni tekmi je Miami na koncu ohranil dovolj mirnosti in potrpežljivosti ter tekmo mirno pripeljal do konca. Beno Uddrih, ki je igral nekaj manj kot 15 minut, se je med strelce s trojko vpisal šele v zadnji četrtini in ostal pri 3 točkah.

Vujačić izgubil kljub novemu trenerju
Po slabih rezultatih je vodstvo New York Knicksov odpustilo sedaj že nekdanjega trenerja Dereka Fisherja, ki ga je zamenjal Kurt Rambis. Danes je tudi debitiral na derbiju dveh ekip, ki sta v letošnji sezoni razočarali. Kljub temu da je bil New York na lestvici boljši od svojega nasprotnika, je še enkrat več razočaral svoje navijače in izgubil. Saša Vujačić, ki je pod vodstvom prejšnjega trenerja igral malo, vendar več kot solidno, danes na debiju Rambisa sploh ni dobil priložnosti za igro.

https://www.youtube.com/watch?v=FPDZSIXw8QE

G. V.