Predsednik Uefe: So mi že sodili in me tudi obsodili

Foto: epa

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je javno okrcal etično komisijo Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki ga je začasno suspendirala. “Pravzaprav so mi že sodili in me tudi obsodili,” je dejal pred odločitvijo o tem, ali bo kazen, ki jo bodo predvidoma sporočili v ponedeljek, obveljala.

Platini je izpostavil, da je ga je Fifa že obsodila ter da je očitno kriv. Podobno izjavo je v preiskavi v petek pred komisijo prebral tudi njegov odvetnik, Platini pa se zaslišanja protestno ni udeležil.

Platini: Skupka govoric, laži in odtekanja zaupnih informacij
Komisija Fife bo svojo odločitev o tem, ali bo začasno umaknila Platinijev suspenz, predvidoma sporočila v ponedeljek. Prvi mož Uefe zaradi sumov korupcije ne sme delovati v nogometu, če bo kazen obveljala, pa je ogrožena tudi njegova kandidatura za februarske volitve predsednika Fife.

Platini je svojo jezo usmeril tudi v način, kako so ga suspendirali, saj meni, da je njegov suspenz posledica “skupka govoric, laži in odtekanja zaupnih informacij, posredujejo pa jih dvomljivi viri”.

Francoz je še dodal, da nima nobenega zaupanja v preiskovalne organe Fife. Slednja pa se za zdaj na njegove izjave še ni odzvala.

N. K., STA