Presenečenje? Vujović se je odrekel Gajiću, Razgorju, Skubetu, Žvižeju in Lesjaku

Veselin Vujović je napovedal svoj odhod z mesta selektorja, če se Slovenija ne uvrsti na OI (foto: sta).

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović se je odločil za šestnajsterico igralcev, na katere bo računal na evropskem prvenstvu na Poljskem, ki bo med 16. in 31. januarjem. Vujović se ni odločil za izkušenega Dragana Gajića, Simona Razgorja, Sebastiana Skubeta, Miho Žvižeja in Urbana Lesjaka.
Odpadli so vratar Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), desni krilni igralec Dragan Gajić (Montpellier), levi krilni igralec Simon Razgor (Meškov Brest), zunanji igralec Sebastian Skube (Bjorringbro-Silkeborg) in krožni napadalec Miha Žvižej (Toulouse). Rokometna zveza Slovenije je seznam objavila kar na družbenem omrežju Twitter.
“To je bila izjemno težka odločitev. Do zadnje sekunde sem odlašal z njo. Na EP bomo več igrali obrambo 6-0 kot 5-1, zato sem se odločil, da doma ostanejo Simon Razgor, Miha Žvižej, Dragan Gajić, Sebastian Skube in Urban Lesjak. Vsi seveda še naprej ostajajo člani reprezentance in na nekatere od njih bomo morda računali že v času EP, na vse pa gotovo v tem letu, saj nas čaka ogromno tekmovanj,” je ob objavi seznama povedal Vujović, selektor Slovenije. Omenjeni rokometaši so rezerve za nastop na EP.
Slovenijo v prvem delu sklepnega turnirja čakajo obračuni s Švedsko (16. januar), Španijo (18. januar) in Nemčijo (20. januar).
Odziv Dragana Gajića na Facebooku:
Nekatere odlocitve v zivljenju so presenetljive,tako, kot je za mene ta. Vedno sem se z veseljem odzval na reprezentancne akcije, tako, kot sem se tudi tokrat, ceprav sem s tem reskiral tezjo poskodbo ahilove tetive. Spostujem odlocitev selektorja in svojim prijateljem, soigralcem, s katerimi sem dozivel ogromno lepih trenutkov, zelim vse najboljse na EP! Verjemite v sebe in svoje sposobnosti,za mene ste ze prvaki!
Vujović bo na EP računal na naslednje igralce:
– vratarji: Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lübbecke);
– krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Vid Kavtičnik (oba Montpellier) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);
– zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabb), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Borut Mačkovšek (Eisenach);
– krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier).
B. O., STA