fbpx

Prevc končal na 5. mestu, Kranjec 13.

Vir: EPA

Peter Prevc je na tekmi smučarskih skokov za svetovni pokal v poljski Visli po slabšem prvem skoku na koncu dosegel peto mesto. Njegov najtesnejši zasledovalec – Nemec Severin Freund – je tekmo končal mesto za njim, slovenski uspeh pa sta dopolnila Kranjec s 13. in Domen Prevc s 26. mestom. Tekmo je dobil Čeh Roman Koudelka.

Napeto tekmo v Visli na Poljskem so zaznamovale predvsem težke vremenske razmere. Te so predvsem v prvi seriji skokov najboljšim povzročale precej preglavic. Peter Prevc je bil po prvi seriji šele 13., saj so bile prav med njegovim skokom izredno slabe razmere – skočil je “le” 125,5 metra. V drugi seriji so se razmere izboljšale, z njimi pa tudi njegova daljava – pristal je pri 131,5 metrov. Naš najboljši po prvi seriji je sicer bil Robert Kranjec, ki pa je v drugo skočil nekoliko slabše in tekmo končal na 13. mestu.

Med dobitniki točk se je znašel še en Slovenec – Domen Prevc je z zanj povprečnima skokoma zasedel 26. mesto. Jaka Hvala, Jurij Tepeš in Anže Lanišek so izpadli že v kvalifikacijah.

A. D.