fbpx

Na treningu najboljši Prevc, Kranjec pa najdaljši

Peter Prevc je bil najboljši na današnjem treningu pred posamično tekmo (foto: epa).

Končan je trening pred tekmo svetovnega pokala v finskem Kuopiu. Najboljši med vsemi je bil Peter Prevc, ki je bil najboljši posameznik že na včerajšnji ekipni tekmi, ko je Slovenija osvojila 5. mesto. Najdaljši skok treninga je uspel Robertu Kranjcu. Na tekmi bo sicer nastopilo šest Slovencev. 

Peter Prevc je včeraj in danes dokazal, da je v odlični formi in da je zdaj res skrajni čas, da premaga finski urok, kjer ‘leteči Peter‘ še ni stopil na stopničke. Njegova včerajšnja odlična skoka sta bila premalo, da bi naši skakalci na ekipni tekmi posegli po prvih treh mestih.

Prevc najboljši, Kranjec najdaljši
Na treningu, kjer tekmovalci ne dobijo sodniških ocen, je pa upoštevano naletno mesto in vetrna izravnava, je bil najboljši Peter Prevc (125,5 m; 78), drugi je bil Avstrijec Michael Hayböck (124,5 m; 72.3), tretji pa Norvežan Kenneth Gangnes (120,5 m; 68,3), najdaljši skok treninga pa je uspel našemu Robertu Kranjcu (126 m; 67,7), ki je bil četrti. Na tekmi bodo nastopili še Jaka Hvala (22. mesto na treningu; 118,5 m), Jurij Tepeš (41.; 107 m), Žiga Jelar (43.; 97 m) in Anže Naglič (46.; 95 m).

R. V.