Prevc najdaljši tudi v kvalifikacijah – na tekmi proti Freundu

Peter Prevc je bil daleč najboljši tudi v današnjih kvalifikacijah (foto: epa).

Peter Prevc je bil najboljši v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo v Garmisch-Partenkirchnu. Kljub najboljšemu rezultatu pa se bo v prvi seriji pomeril z vodilnim na novoletni turneju – Severinom Freundom, ki v današnjih kvalifikacijah ni nastopil. Na tekmi peterica Slovencev.

Potem ko je bil najdaljši na prvem današnjem treningu in tretji na drugem, je Peter Prevc svojo dobro formo potrdil tudi v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo. S kar 139 metrom dolgim skokom je bil daleč najboljši – drugega v kvalifikacijah Stefana Krafta je Prevc premagal kar za 9,2 točki.

Tekmec Prevca Freund
Kljub zanesljivi in prepričljivi zmagi v kvalifikacijah čaka Petra Prevca jutri sila zahteven tekmec. V zadnjem paru se bo naš junak namreč pomeril proti zmagovalcu torkove tekme v Obersdorfu, Severinu Freundu, ki je izpustil svoj kvalifikacijski skok. Poleg Petra je bil na tekmo neposredno uvrščen še njegov brat Domen Prevc, skozi kvalifikacije pa so si nastop na tekmi zagotovili še Robert KranjecJurij Tepeš in Anže Lenišek. Za las je nastop na tekmi ušel Tilnu Bartolu, ki je za eno mesto zgrešil nastop na jutrišnji tekmi, brez nastopa je ostal tudi Anže Semenič.

Jutrišnja druga tekma novoletne turneje bo na sporedu ob 14.00.

R. V.