fbpx

Prevc spet ostal brez stopničk na Finskem

Peter Prevc med skokom v Kuopiu (foto: epa).

Peter Prevc je na Finskem tudi tokrat ostal brez stopničk. Prevc, ki je bil po prvi seriji šesti, je v finalu skočil sicer nekoliko bolje, a vseeno premalo, da bi stopil na oder za zmagovalce. Finska zanj tako še naprej ostaja zakleta. Zmagal je Michael Hayböck, drugi je bil Daniel Andre Tande, tretji pa Stefan Kraft.

Peter Prevc je po prvi seriji posamične tekme v finskem Kuopiu šesti, njegov zaostanek za vodilnim Michaelom Hayböckom pa je znašal 13,2 točke. V drugi seriji je vodilni v svetovnem pokalu sicer skočil nekoliko bolje, toda naši fantje se s Finske tudi tokrat odpravljajo brez stopničk.

V prvi seriji spet zelo spremenljive razmere
Tudi tokrat so bile vremenske razmere v Kuopiu precej spremenljive, zato je kar nekaj najboljših spet pristalo pri repu tekmovalcev. Peter Prevc, ki je bil na na treningu najboljši s skokom, dolgim 125,5 metra, je za vodilnim Hayböckom sicer zaostajal preveč, da bi lahko upal na zmago, toda njegov zaostanek za tretjeuvrščenim Severinom Freundom je znašal zgolj 3,6 točke, tako da je bil boj za stopničke še povsem odprt.

Prevc še povečal prednost v svetovnem pokalu
V drugi seriji je naš skakalec sicer pridobil dve mesti in prehitel tudi najbližjega zasledovalca v svetovnem pokalu, a je bilo vse skupaj premalo za uvrstitev med najboljše tri. Zmagovalec zadnje tekme na finski turneji je tako postal Michael Hayböck, drugi je bil Norvežan Daniel Andre Tande, ki je včeraj s skokom, dolgim 136 metrov, popravil 18 let star rekord skakalnice v Kuopiu, tretji pa še en Avstrijec Stefan Kraft. Od Slovencev sta se v finale uvrstila še Robert Kranjec (15. mesto) ter Jurij Tepeš (24. mesto). Za finalno serijo so bili prekratki Jaka Hvala (38. mesto), debitant v svetovnem pokalu Žiga Jelar (43.) in Tomaž Naglič (47.).

Naši orli se zdaj odpravljajo v Helsinke, od koder bodo poleteli proti Kazahstanu, kjer bosta v Almatyju v soboto in nedeljo na sporedu dve tekmi za svetovni pokal.

Končni rezultati:
1. Michael Hayböck
2. Daniel Andre Tande
3. Stefan Kraft
4. Peter Prevc

8. Severin Freund
15. Robert Kranjec
24. Jurij Tepeš
….
38. Jaka Hvala
43. Žiga Jelar
47. Tomaž Naglič

R. V.