fbpx

Prevc tokrat ostal brez stopničk in brez rekorda

(foto: epa).

Peter Prevc je po 12 zaporednih tekmah svetovnega pokala prvič ostal brez stopničk. 23-letnik je tako zapravil izjemno priložnost, da ujame rekorderja po številu zaporednih uvrstitev na zmagovalni oder Janneja Ahonena, ki mu je ta podvig uspel trinajstkrat. Zmagal je Anders Fannemel.

Jasno je bilo, da se bo prej ali slej zgodilo, da se Peter Prevc ne bo zavihtel na zmagovalni oder, toda vseeno ostaja nekoliko grenak priokus, saj je bil fant iz Dolenje vasi tako zelo blizu rekorda finskega skakalca Janneja Ahonena.

Naši tokrat skromni
Po včerajšnji rapsodiji, ki se je zgodila po slovenskih notah, so bili naši orli danes nekoliko slabši. Najboljši med vsemi je bil ravno vodilni v svetovnem pokalu Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji šele na zanj zelo skromnem 11. mestu. V drugo je ‘Pero mišica’ skočil nekoliko bolje, a precej premalo za 13. zaporedne stopničke, kar še naprej ostaja rekord, ki je v lasti Ahonena. Tudi ostali Slovenci so bili tokrat skromni: Domen Prevc je tekmo končal na 10. mestu, Anže Lanišek je bil 15., Bor Pavlovčič pa 16., s čimer je popravil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, kjer je nastopil šele na svoji drugi tekmi v karieri. Brez točk sta tokrat ostala Jaka Hvala, ki je bil zaradi neustrezne opreme diskvalificiran v prvi seriji, ter tretji na včerajšnji tekmi Robert Kranjec, ki je s skokom, dolgim 100 m, izpadel že v kvalifikacijah.

Prevc še vedno z gromozansko prednostjo v skupnem seštevku
Dvojne zmage so se tokrat veselili Norvežani, saj je zmagovalcu Andersu Fannemelu družbo na drugem mestu delal njegov rojak Johann Andre Forfang, medtem ko je za zadovoljstvo domačih navijačev poskrbel domačin Noriaki Kasai. Tik za zmagovalnim odrom se je na četrto mesto uvrstil Severin Freund, ki je zaostanek v skupnem seštevku svetovnega pokala zdaj zmanjšal na 369 točk, kar je še vedno neulovljiv zaostanek za našim Prevcem. Slednji ostaja pri 14 zmagah v svetovnem pokalu in bo moral počakati vsaj teden dni, da ujame legendarnega Primoža Peterko, ki je najboljši Slovenec s 15 zmagami.

Rezultati 2. tekme v Sapporu:
1. Anders Fannemel
2. Johann Andre Forfang
3. Noriaki Kasai
4. Severin Freund
5. Richard Freitag
6. Peter Prevc

10. Domen Prevc
15. Anže Lanišek
16. Bor Pavlovčič
Jaka Hvala je bil diskvalificiran v 1. seriji.

Naslednji tekmi sta na sporedu naslednji konec tedna, ko se bodo smučarji skakalci pomerili v Oslu.

R. V.