fbpx

Prevc z daljavo dneva daleč pred vsemi, fantastična tudi Kranjec in Tepeš

Peter Prevc še naprej dokazuje, da mu ni para. Tako na prvem kot na drugem treningu svetovnega prvenstva v poletih je deklasiral vso konkurenco in dvakrat z daljavo dneva dobil oba uradna treninga. Na drugem treningu je drugo mesto zasedel Robert Kranjec.

Peter Prevc je na prvem in drugem treningu v Kulmu potrdil, da je glavni kandidat za zmago na svetovnem prvenstvu v poletih. Na prvem treningu je poletel 225 metrov in za kar 15 točk prehitel drugouvrščenega Norvežana Johanna Andreja Forfanga, na drugem pa je naš orel poletel kar 235 metrov in za 15,3 točke premagal Roberta Kranjca.

Kdo sploh lahko ustavi Petra Prevca?
Če se malce pošalimo, je Peter Prevc že pred tekmo ostal brez glavnega konkurenta, svojega brata. Najmlajši izmed bratov Prevc zaradi svoje mladosti namreč ne sme nastopati na letalnicah, tako da Domna Prevca ni med prijavljenimi za nastop na svetovnem prvenstvu v poletih. Da je trenutno najbolj vroč športnik v Sloveniji trenutno brez konkurence, je jasno vsej skakalni srenji. S štirimi zaporednimi zmagami je priljubljeni ‘Pero‘ to dokazal na novoletni turneji. Šest zmag na zadnjih sedmih tekmah in same zmage v letošnjem koledarskem letu so dovolj zgovoren podatek, da je 23-letnik glavni favorit za zmago tudi na svetovnem prvenstvu v poletih.

Bomo videli slovenski dvoboj za naslov prvaka?
Na prvem treningu sta se dobro odrezala Jurij Tepeš, ki je bil sedmi, in Robert Kranjec, ki je prvi trening končal na 12. mestu. Toda že na drugem treningu smo videli, da je Robert Kranjec še vedno pravi letalec. Z 220 metri je na drugem treningu zaostal le za nepremagljivim Petrom Prevcem ter tako napovedal slovenski dvoboj za naslov svetovnega prvaka. Na drugem treningu je bil Jurij Tepeš 14., Anže Lenišek 26. in Andraž Pograjc 43.

Na Kulmu ravnokar potekajo kvalifikacije.

R. V.