Previsoki cilji iz Kopra odnesli Slavka Matića

Slab uvod v spomlad je s klopi Kopra odnesel Matića (foto: Nova24tv).

Visokoleteči Koper se je v uvodnih krogih spomladi moral soočiti s kruto realnostjo. In to je namreč boj kozličkov za obstanek, čeprav so vodilni v klubu po celoviti prenovi govorili celo o Ligi prvakov. Slab začetek pomladi pa je že botroval k prvi žrtvi, Slavko Matić namreč ni več trener Kopra.

Štiri tekme in velika mera sreče, da so Koprčani, ki so glede na ekipo zagotovo razočaranje sezone, osvojili štiri točke. Slavko Matić se v Kopru ni tako dobro znašel kot v Zavrču, kjer je opozoril nase. Včeraj pa je postal druga trenerska žrtev letošnje pomladi.

Prihaja oče športnega direktorja?
Lahko bi rekli, da se čez noč pač ne da priti v Ligo prvakov in da moramo imeti vsi ljudje pri nekaterih ciljih določene meje. Koper si je zadal nemogoče cilje, ki pa se sedaj kažejo v popolnoma drugačni luči. Glede na ekipo je bilo pričakovati boljši start obalnega prvoligaša. Pravzaprav so kozlički osvojili še veliko točk glede na to, da so prikazali izjemno slabe predstave na štirih tekmah. Na zadnji tekmi so se lahko več kot zadovoljili s točko, do katere so prišli v zadnjih sekundah na primorskem derbiju proti Gorici. Športni direktor Dušan Petković je zato včeraj postregel z informacijo, da je Slavko Matić – po Rodolfu Vanoliju in Nadžadu Okčiću – postal bivši trener Kopra. Seveda se sedaj poraja vprašanje, kdo bo četrti trener na klopi obalnega prvoligaša. Izključena ni niti možnost, da bi lahko v Kopru videli navezo oče-sin, saj je eden izmed možnih kandidatov tudi oče trenutnega športnega direktorja Ilija Petković, sicer nekdanji selektor Jugoslavije ter Srbije in Črne Gore.

G. V.