fbpx

Priložnost za Prevca – Freund izpušča Zakopane

Severin Freund bo izpustil skakalni vikend v poljskih Zakopanah (foto: epa).

Drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih Severin Freund bo zaradi bolečin v hrbtu izpustil tekmi v poljskih Zakopanah. To je lepa priložnost za Petra Prevca, da še poveča prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Severin Freund bo izpustil tekmi svetovnega pokala v poljskih Zakopanah. Drugouvrščeni skakalec v skupnem seštevku svetovnega pokala je izbral pravi trenutek, saj bo na Poljskem zgolj ena posamična tekma. Vseeno je to lepa priložnost za Petra Prevca, da še poveča prednost v skupnem seštevku.

Freund ima težave že dlje časa
Težave Severina Freunda se vlečejo že nekaj časa, a Nemec svetovnega prvenstva v poletih ni želel izpustiti, zdaj pa je pravi čas za sanacijo poškodbe. “Po SP-ju v poletih sem sklenil, da bom zadevo rešil. Zato ne bom šel na tekme v Zakopane, ampak se bom po posvetu z zdravniki skušal pripraviti na nadaljevanje sezone,” je dejal Prevčev največji konkurent za veliki globus, ki ima težave s hrbtom vse od padca v poskusni seriji novoletne turneje v Innsbrucku. Sicer je imel Nemec podobne težave že pred šestimi leti, a tako kot tokrat tudi takrat operacija ni bila potrebna.

Peter Prevc ima v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Severinom Freundom sicer 245 točk prednosti, tretji, Norvežan Kenneth Gangnes, pa za Prevcem zaostaja že 349 točk. V Zakopanah bo v soboto na sporedu ekipna, v nedeljo pa še posamična tekma.

R. V.