fbpx

Prišel, obljubil, videl, osvojil. Radović zapušča Olimpijo

Miroslav Radović zapušča Olimpijo (foto: NK Olimpija).

Miroslav Radović ni več nogometaš Olimpije. Izkušeni srbski napadalec se je z državnimi prvaki dogovoril za predčasno prekinitev pogodbe. V manj kot pol leta je v prestolnici pustil neizbrisen pečat, bil je eden izmed ključnih igralcev Olimpije v spomladanskem delu sezone in uspel pri cilju, ki si ga je zadal, da z Olimpijo osvoji naslov državnih prvakov.

Radović je v klub prišel med zimskim premorom in že od samega začetka pokazal, kako pomembna okrepitev bo za Ljubljančane. S slednjimi je imel skozi celotno spomlad ogromno vzponov in padcev, na koncu pa se je vendarle uspel veseliti naslova državnih prvakov, ki ga je na nek način navijačem tudi obljubil. Njegov prispevek h končnemu naslovu pa je bil veliko večji kot pa dva gola in tri asistence, ki jih je zbral.

Pričakovano zapušča Ljubljano, ki jo bo najbrž zamenjal za Beograd
Že dalj časa se je namigovalo, da bo Radović zapustil zmajevo gnezdo. Med drugim tudi zaradi tega, ker ga je v klub pripeljal sedaj že nekdanji trener Nikolić, s katerim sta zelo dobra prijatelja. Izhod iz Ljubljane je bil neizbežen, čeprav so ga navijači v zelo kratkem času že vzeli za svojega. Kje bo nadaljeval kariero, še ni povsem jasno, omenja se veliko klubov, najbolj resen in tudi realen med vsemi pa je beograjski Partizan. Pred odhodom pa je spregovoril še nekaj besed: “S predsednikom Milanom Mandarićem sva imela gosposki dogovor o mojem odhodu, ki je sedaj izpolnjen. Predsedniku želim veliko zdravja in uspeha z Olimpijo. Zahvaljujem se svojim soigralcem, s katerimi smo v Ljubljano vrnili naslov državnih prvakov. Prav tako gre izjemna zahvala navijačem, ki so me od prvega dne vzeli za svojega in mi izkazali izjemno podporo. Nobena skrivnost ni, da sem v klub prišel predvsem zaradi Marka Nikolića, življenje gre naprej, Olimpiji pa seveda želim vse dobro v prihajajoči evropski sezoni,” je ob slovesu povedal Miroslav Radović.

Kako pomemben za Olimpijo je bil Radović, se zaveda tudi prvi mož kluba Milan Mandarić, ki se je pred kratkim vrnil iz tujine in počasi že snuje nove načrte za prihodnjo sezono, ki se nevzdržno bliža. Zaenkrat prihodov v klub še ni bilo, v kratkem naj bi bil znan tudi novi športni direktor. Predsednik pa je po odhodu Radovića poudaril, da bodo nekdanji desetici Olimpije vrata vedno odprta. “Miroslavu se želim iskreno zahvaliti za njegov doprinos k velikemu uspehu Olimpije v tej sezoni – naslovu državnih nogometnih prvakov. Žal nam je, da Miroslav ne bo ostal v našem klubu, a takšen je bil najin dogovor, ki ga spoštujem. Z Miroslavom se razhajamo v prijateljskem odnosu, želim mu vse najboljše v nadaljnji karieri in poudaril bi, da mu vrata Olimpije vedno ostajajo odprta.”

G.V.