fbpx

Prišel sem kot kralj, odhajam kot legenda!

Ibrahimović bo odigral zadnjo tekmo v dresu PSG-ja na Parku Princev (foto: EPA).

Zlatan Ibrahimović bo jutri zvečer odigral svojo zadnjo tekmo v dresu PSG-ja na domačem stadionu Park princev. Na koncu napadalec vendarle ne bo podaljšal svoje pogodbe in se bo kot prost igralec znova podal novim ciljem naproti. Pred jutrišnjo tekmo pa je znova zablestel z izjavo: “Prišel sem kot kralj, odhajam kot legenda!”

Ibrahimović se bo od kluba sicer uradno poslovil šele prihodnji konec tedna, ko njegovo ekipo čaka še finale pokala. Švedski napadalec bi se rad od kluba in dresa poslovil v velikem slogu z lovoriko.

Bo jutri vendarle pokazal nekaj čustev?
34-letni napadalec s svojimi leti ne kaže, da bi se že poslavljal od nogometnih zelenic. Letos je namreč na 49 tekmah dosegel 46 zadetkov in zagotovo spada na sam vrh letošnjih najboljših strelcev. Po štirih letih se Ibra poslavja od Pariza. Kljub temu da s svojimi sedaj že legendarnimi izjavami ne kaže ravno veliko šibkosti, bo jutri zanj zagotovo zelo čustven dan. “Jutri bo moja zadnja tekma na stadionu Park princev. Prišel sem kot kralj, odhajam kot legenda,” je pred zadnjo tekmo nse znova opozoril Zlatan.

Kje bo igral v prihodnje?
Že skoraj celo leto se ugiba, kje bo Ibrakadabra nadaljeval svojo kariero. Zaenkrat je še vse zavito v tančico skrivnosti. V tem trenutku praktično ni kluba, ki si v svojih vrstah ne bi želel tako kakovostnega napadalca. Ni še povsem jasno, ali bo Ibra izbral svoj sedmi klub v karieri, izključena pa ni niti vrnitev v italijanski Milan. Ob tem se kot edina evropska destinacija omenja še Anglija, kjer je zanj najbolj zagret Manchester United. To je zaenkrat tudi najbolj realen scenarij, saj naj bi na njegovo klop že prihodnje leto sedel Jose Mourinho, ki je velik Ibrahimovićev prijatelj. Izključen ni niti njegov odhod v ZDA ali na Kitajsko.

G. V.