fbpx

Prva hokejska akcija s selektorjem, ki je stopil v Kopitarjeve čevlje

Foto: STA

Slovenska članska hokejska reprezentanca začenja ta teden prvo akcijo v sezoni. V četrtek, petek in soboto jo čaka nastop na turnirju v Katovicah, hokejisti pa so se danes na Bledu zbrali prvič pod vodstvom novega selektorja Nika Zupančiča, ki je po majskem svetovnem prvenstvu na čelu ekipe zamenjal Matjaža Kopitarja.

V sezoni 2015/16 bo prvi cilj svetovno drugoligaško prvenstvo, ki bo konec aprila na Poljskem prav na terenu, kjer bo tudi prihajajoči turnir štirih ekip: Slovenije, Južne Koreje, Avstrije in Poljske.

Naslednji cilj pa je povezan z olimpijskimi igrami, saj bodo slovenski hokejisti konec te sezone oziroma zaradi nenavadnega avgustovsko-septembrskega termina že kar v začetku naslednje v kvalifikacijah lovili tudi svojo drugo uvrstitev na OI.

Manjkajo števili aduti
Na Bledu je selektor Zupančič zbral pisano zasedbo; manjkajo številni udarni aduti Slovenije, nekateri zaradi poškodb, drugi zaradi obveznosti v klubih. V ekipo za Poljsko je tako vpoklical tudi nekatere mlade igralce, moral pa je narediti nekaj sprememb v zadnjem hipu.

Namesto Jana Urbasa je tako poklical Jeseničana Miho Pesjaka, namesto Žige Pešuta pa njegovega soigralca pri Olimpiji Andreja Hebarja.

“Vsi smo komaj čakali prvi zbor. Seznam ni po vseh željah, a so tako tudi drugi dobili priložnost, da jih trenerji vidimo na reprezentančni ravni. Preizkusili jih bomo lahko v več situacijah, se že veselim, da bo ta turnir na Poljskem,” je dejal selektor Zupančič in dodal: “Rad bi videl nekatere igralce, ki prej niso imeli večje vloge. Pa mogoče kakšne kombinacije branilskih parov in trojk, kar je na takih tekmovanjih mogoče rotirati. Na svetovnih prvenstvih pa je v ospredju le rezultat,” je pojasnil nekoliko spremenjeno postavo za prihajajoči turnir.

B. O., STA