Prva liga: Maribor danes za -4

Marcos Tavares (foto: sta).

Nadaljuje se zgoščen ritem tekem v prvi slovenski nogometni ligi. Po zaostalih tekmah v sredo je tokrat na vrsti 19. krog. Najbolj zanimivo bo v Mariboru, kjer bo gostoval Zavrč. V Kopru bomo videli ponovitev četrtfinala pokala, jutri pa v Stožicah gostuje Gorica.

Razlika na vrhu lestvice ostaja nespremenjena, saj sta tako Maribor kot Olimpija v sredo osvojila vse tri točke. Štajerci imajo danes priložnost, da se vsaj za 24 ur približajo Olimpiji na štiri točke zaostanka.

Zmaga je nujna
Mariborčani so v sredo gladko premagali hit letošnje sezone – Gorico, a jih zdaj čaka še ena težka tekma. Haložani, ki so postali “znani” po stalnih menjavah trenerjev, v letošnji sezoni proti Mariborčanom še niso izgubili. V Ljudskem vrtu se je tekma končala z remijem (1 : 1), v Zavrču pa so Haložani po hudi napaki Jasmina Handanovića slavili zmago z 2 : 1. Tokrat za vijoličaste šteje le zmaga, saj bi se jim ob morebitnem spodrsljaju Olimpija že preveč oddaljila. Krunoslav Jurčić tudi danes ne bo mogel računati na Vilerja (poškodba) in Stojanovića (rdeči karton), že dalj časa pa sta odsotna tudi Rajčević in Ndiaye. Pri Zavrču bosta manjkala kaznovani Datković in poškodovani Bajza.

V Kopru ponovitev četrtfinala pokala
Če sta v sredo vodilna Maribor in Olimpija opravila svojo nalogo z odliko, pa to ne velja za tretjeuvrščene Domžale, ki so z zadetkom Črnica v zadnjih sekundah iz Krškega komaj odnesle točko. Tokrat jih na Bonifiki čaka ponovitev četrtfinala pokala, v katerem so slavili uvrstitev v polfinale z zadetkom v sodnikovem podaljšku. Zanimivo bo videti, kako bo Koper odigral zimski del, potem ko so se nespametno odrekli uslugam kar sedmih kvalitetnih nogometašev.

Vse bolj napet boj za obstanek
Vse bolj izenačeno pa postaja tudi v boju za obstanek. Krčani, ki so spet začeli nabirati točke, so imeli v soboto novo priložnost za zmago, a so bili na koncu lahko veseli, da so osvojili vsaj točko. Tokrat jih čaka obračun s Celjem, ki letos ekipe iz Krškega še ni uspel premagati, ekipi pa sta od srede izenačeni na dnu lestvice. Zgolj tri točke več od zadnjeuvrščenih ekip pa imata Rudar in Krka, ki se bosta v Velenju pomerila za odstop z dna razpredelnice.

Pari 19. kroga:
Danes:
Rudar : Krka (ob 15.30)
Krško : Celje (ob 15.30)
Maribor : Zavrč (ob 17.30)
Koper : Domžale (ob 20.00)

Jutri ob 17.30:
Olimpija : Gorica

Lestvica po 18. krogu:

  1. Olimpija        42 točk
  2. Maribor         35 točk
  3. Domžale       30 točk
  4. Gorica          28 točk
  5. Zavrč            26 točk
  6. Koper            19 točk
  7. Rudar            18 točk
  8. Krka             18 točk
  9. Celje             15 točk
  10. Krško           15 točk

R. V.