fbpx

Prva polfinalna tekma brez Cristiana Ronalda in zadetkov

Pepe je takole za Real zapravil najlepšo priložnost na tekmi (foto: facebook).

Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov med Manchestrom Cityem in madridskim Realom nismo videli zadetkov. Na Etihadu smo predvsem v prvem polčasu spremljali dokaj nezanimivo srečanje, obe ekipi nista želeli tvegati preveč. Prvi zvezdnik galaktikov Cristiano Ronaldo, ki je sicer pripotoval na otok, na današnji tekmi ni zaigral, posledično Real ni imel pravih idej v napadu.

Ronaldova poškodba, ki jo je staknil pred tednom dni, je bila močnejša od Portugalca, ki ni želel ničesar tvegati. Sicer je zvezdnik Reala dejal, da bi zaigral, če bi bil danes na sporedu finale. Namesto njega je tako začel mladi Lucas Vazquez, ki pa ni bil ravno najboljša zamenjava.

Prvi polčas uspavanka, v drugem pa Real ni izkoristil svojih priložnosti
Prvi polčas na Etihadu ni prinesel nogometne predstave, ki bi jo ekipi morali prikazati na tako visoki ravni. V glavnem je bilo veliko napak na eni in drugi strani, za odtenek boljši pa so bili domači nogometaši Manchestra. Drugi polčas je prinesel popolnoma drugačno sliko, nivo in ritem igre se je močno dvignil. Real je pritiskal, Cityju pa se je odpiralo ogromno prostora v protinapadih. Sinjemodre je enkrat rešil okvir gola, ki ga je stresel Jese po udarcu z glavo. Joe Hart – junak tekme – je ubranil še tri nevarne poizkuse gostov. Ramosov preveč mehak strel je bil lahko delo za Harta, po strelu Casemira se je izkazal tudi z nekaj sreče. Najlepšo priložnost na tekmi pa je zapravil Pepe, ki je z neposredne bližine streljal naravnost v Harta. V zadnjih sekundah tekme je najlepšo priložnost za City iz prostega strela zapravil De Bruyne, izkazal pa se je Navas.

G. V.