fbpx

Prispele prve milijonske ponudbe

Riyad Mahrez (desno) blesti v letošnji sezoni (foto: epa).

Zimski prestopni rok je pred vrati in angleški velikani se bodo dobesedno grebli za nogometaše, ki so v dosedanjem delu sezone igrali nad pričakovanji in se razstrelili med zvezde Premier League. Na naslov trenutno vodilne ekipe prvenstva Leicester Cityja sta že prispeli prvi ponudbi za Mahreza. Manchester United ter Tottenham sta kluba, ki naj bi se zanimala za Alžirca.

Bliža se zimski prestopni rok in pred nami so prestopi, ki bi lahko ponovno podirali rekorde. Manchester United in Tottenham sta že zavihala rokave in poslala ponudbo za nogometaša Leicester Cityja Riyada Mahreza, ki naj bi znašala 29,9 milijonov funtov oziroma 41 milijonov evrov.

United po nakupih za boljše rezultate 
Manchester United je kot prvi poslal ponudbo na naslov vodilne ekipe angleškega prvenstva. Takoj za njimi naj bi se za isto potezo odločili pri Tottenhamu. Tarča obeh klubov je drugi strelec prvenstva s 13 zadetki Alžirec Riyad Mahrez. Januarja 2014 je prišel iz Francije za nekaj manj kot pol milijona evrov, letos pa se pod njegovim imenom izpisujejo visoke številke. “Rdeči vragi” potrebujejo v svoji igri, ki je v zadnjih tednih bleda kot še nikoli poprej, predvsem novo osvežitev. Tako bodo tudi letos segli po novih igralcih na trgu, vendar se jim v zadnjem obdobju zaenkrat to ni obrestovalo.

Do letos neznani dvojec Vardy-Mahrez
Poleg Mahreza je tu še najboljši strelec lige Jamie Vardy, ki bo med zimskim prestopnim rokom zagotovo tarča novih klubov . Neverjetni dvojec je med letošnjo sezono navduševal in svojemu klubu ogromno prispeval. Skupaj sta dosegla 28 zadetkov in se podpisala pod deset asistenc. Kako dolgo bo dvojec še zabijal skupaj v “modrem” dresu, bomo videli v prihodnjem mesecu. Jasno pa je, da bo Leicester City brez omenjenih dveh nogometašev hitro padel z vrha angleške Premier League.

Lani borba za obstanek, letos za naslov prvaka
Še lani se je ekipa Leicester Cityja borila za obstanek in ga na koncu tudi ujela. Letos pa je trenerski posel prevzel izkušeni Italijan Claudio Ranieri, ki s praktično identično ekipo letos v Angliji zaseda sam vrh. Zgolj en sam poraz jih uvršča na prvo mesto in jim zagotavlja majhno točkovno prednost pred zasledovalci. Presenečenje sezone, ki še kar vztraja na vrhu, bi pozimi znalo doživeti korenite in boleče spremembe v ekipi. Trener, ki je s Chelseajem že osvojil Premier League, bo zagotovo znal vse skupaj dobro zakrpati.

G. V.