fbpx

Prvi poraz risov na svetovnem prvenstvu proti domačinom

Slovenija je zabeležila prvi poraz na prvenstvu proti Poljski (foto: HZS).

Slovenska hokejska reprezentanca je doživela prvi poraz na svetovnem prvenstvu divizije 1A. Prepričljivo so se zmage veselili domači hokejisti Poljske. Po porazu s 4 : 1 so naši risi padli na tretje mesto v skupini. Prvič na prvenstvu je zaigral tudi Robert Sabolič in takoj prispeval podajo.

Slovenska reprezentanca je po nepričakovanem porazu proti Poljski morala prepustiti prvo mesto Avstriji. Pred našimi risi je še druga Južna Koreja. Ravno proti tema dvema reprezentancama se bo Slovenija pomerila na zadnjih dveh tekmah, kjer mora zmagati, če seveda želi napredovati v najelitnejšo skupino.

Hat trick Malasinskega in več strelov Slovenije
Slovenija
je bila v prvi tretjini boljši nasprotnik, a kljub vsemu prva prejela zadetek – svoj prvi zadetek je dosegel Malasinski. Veselje gostiteljev ni trajalo dolgo, kajti samo tri minute pozneje je z zadetkom vrnil prvi napad, zadetka z igralcem več pa se je veselil Žiga Jeglič. V drugi tretjini je Slovenija močno padla, Poljaki pa so v manj kot osmih minutah zabili dva zadetka. Drugi gol na tekmi je znova zabil Malasinski, enega je prispeval še Lopuski. Zadnji žebelj v krsto Slovenije je minuto pred koncem druge tretjine zabil Malasinski, ki je dosegel hat trick. V zadnjo tretjino so risi krenili z novim vratarjem – Roberta Kristana je namreč zamenjal Gašper Krošelj. Naši so poizkušali priti do zadetka, vendar je bilo že prepozno.

Poljska 4 : 1 Slovenija (1 : 1, 3 : 0, 0 : 0)
Malasinski 4., 28., 39., Lopuski 24; Jeglič 7

G. V.