fbpx

Prvo od štirih tekem planiškega finala sezone je zaznamoval grd padec svetovnega prvaka

Foto: Twitter

Četrtkovo prvo od štirih tekem planiškega finala sezone je zaznamoval grd padec svetovnega prvaka. Norvežana Daniela Andreja Tandeja v poskusni seriji.

Tande je izgubil nadzor nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici bratov Gorišek do dna. Sprva so ga oskrbeli v doskočišču, nato pa s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Kmalu po padcu so planiški organizatorji potrdili, da je Tande v “stabilnem stanju”, zdaj pa se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru. Prvi testi so “obetavni”, so sporočili iz OK Planica.

Oglejte si njegov padec. (Ni za občutljive!)
Daniel je bil v reševalno vozilo sprejet v nezavesti, morali smo ga intubirati in mehansko predihovati. Po stabilizaciji je bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Preliminarni testi so obetavni. Zdaj bomo počakali 24 ur, ko bomo teste ponovili. Več bomo tako vedeli jutri popoldan,” je o poškodbah norveškega skakalnega zvezdnika dejal vodja zdravstvene službe pri OK Planica, Tomislav Mirkovič, piše Žurnal24.

E-Maribor