fbpx

Psihično nestabilna Hrvaška danes proti favoritom iz Španije

Hrvaški huligani so na tekmi proti Češki povzročili pravi kaos (foto: twitter).

Danes se na večernem dvoboju v Bordeauxu obeta derbi v skupini D med Hrvaško in Španijo. Glede na igro obeh reprezentanc bi morala biti na sporedu ena najbolj zanimivih tekem prvenstva. Vendar je sedaj veliko vprašanje, kakšne posledice je na igralcih Hrvaške pustilo dogajanje s huligani na tekmi s Češko. Naši južni sosedje, ki so na koncu iztržili samo remi s Češko, so v izjavah delovali povsem razočarano. 

Tekma med Češko in Turčijo bo vsaj nekoliko potisnjena v ozadje, čeprav se ekipi borita za tretje mesto v skupini, Češka tudi za drugo. Španija je že uvrščena v osmino finala, vendar se bo danes za prvo mesto morala pomeriti še s Hrvaško, glede na vse dogodke v zadnjem obdobju so branilci naslova v prednosti. Takoj po izgredih huliganov na tekmi proti Češki so se pojavile nove informacije, da naj bi nasprotniki hrvaške nogometne zveze še enkrat udarili prav na tekmi proti Španiji.

SKUPINA C

Severna Irska – Nemčija (18:00)

Nemčija vsaj zaenkrat na Euru še ni pokazala pravega obraza. Remi proti Poljakom jim zagotovo ni ponudil gotovosti v zadnjem krogu. Ob najbolj črnem scenariju bi skupinski del lahko končali celo kot tretji, a bi za kaj podobnega moral Severni Irski uspeti nov velik met, kot jim je to uspelo proti Ukrajini, ko so si z zmago na široko odprli vrata v osmino finala. Na dveh tekmah so otočani prikazali dva popolnoma različna obraza, tisti drugi bi lahko danes povzročal ogromno težav tudi Nemcem.

Ukrajina – Poljska (18:00)

Danes je za Ukrajince to zadnji nastop, saj se na zadnji tekmi niso izkazali, zaostanek za Poljaki pa je že prevelik, da bi lahko sanjali o uvrstitvi v izločilne boje. Glede na to, da bo Severna Irska težko premagala Nemčijo, je Poljska že v osmini finala, borijo se lahko samo še za prvo mesto na lestvici, ki jim v osmini finala prinaša nekoliko lažjega nasprotnika. Na zadnji tekmi proti Nemcem so pokazali, da jih ne gre kar tako odpisati.

SKUPINA C
Poljska             2   1 1 0  1 : 0  4
Nemčija            2   1 1 0  2 : 0  4
Severna Irska   2   1 0 1  2 : 1  3
Ukrajina            2   0 0 2  0 : 4  0

SKUPINA D

Češka – Turčija (21:00)

Češka se je na tekmi proti Hrvaški do točke prebila predvsem po zaslugi huliganov. Igra Čehov ni bila nič posebnega, dobesedno iz prvega pravega strela so prišli do zadetka in znižanja, potem pa je sledila tista prekinitev, ki je veliko bolje vplivala na Čehe, ki so na koncu prišli do zelo pomembne točke. Danes jih čaka zaenkrat najslabša reprezentanca skupine – Turčija. Čehi bi se ob porazu Hrvaške lahko prebili celo na drugo mesto, še naprej pa je odprto tretje mesto, za katerega se borita oba današnja nasprotnika. Od Turčije je danes težko pričakovati kakšno presenečenje, saj je ena izmed najslabših reprezentanc doslej na Euru.

Hrvaška – Španija (21:00)

Celotna reprezentanca Hrvaške je psihično “na tleh”, saj so jim navijači pokvarili veselje. Vse do tistih minut, ko so na sceno stopili huligani, je Hrvaška delovala zelo enotno in bila pripravljena, da ji na evropskem prvenstvu letos uspe velik met, vendar se je zadeva hitro obrnila. Dober pokazatelj, da na igro niso bili povsem osredotočeni, je tudi zadetek, ki so ga prejeli ob koncu. Tudi v izjavah po tekmi so vse do danes delovali zelo razočarano, zagotovo se vsi zavedajo, da se bodo težko dvignili na nivo pred izgredom. Hrvaška naj bi za povrh vsega danes odigrala tekmo še brez prvega igralca Luke Modrića, ki je poškodovan. Španija pa iz dneva v dan stopnjuje svojo formo, Turčijo so odpravili gladko, do takrat celo z najvišjo zmago na prvenstvu.

SKUPINA D
Španija         2   2 0 0  4 : 0  6
Hrvaška       2   1 1 0  3 : 2  4
Češka          2   0 1 1  2 : 3  1
Turčija          2   0 0 2  0 : 4  0

G. V.