fbpx

Razbili Hrvate in zmago posvetili fantu, ki se bori za življenje

Zmago nad Hrvaško so slovenski rokometaši posvetili mlademu Dominiku Lozarju, rokometašu Črnomlja, ki se bori za življenje (foto: facebook).

Slovenska rokometna reprezentanca je na zadnji tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo razbila južne sosede s kar 32 : 17. Naši fantje so tako priprave zaključili z najboljšo možno popotnico. Čez natanko en teden bo naša reprezentanca odigrala prvo tekmo na prvenstvu.

Varovanci Veselina Vujovića so v Kopru odigrali še četrto tekmo v pripravah pred evropskim prvenstvom in zabeležili šele prvo zmago. Po dveh remijih z Makedonijo in včerajšnjim porazom proti Hrvaški so za konec priprav naši rokometaši odigrali najboljšo tekmo od začetka priprav.

To je bila še zadnja priložnost za igralce
Današnja tekma je bila tako zadnja generalka pred začetkom evropskega prvenstva kakor tudi zadnja priložnost za vse reprezentante, da se dokažejo selektorju Vujoviću, ki mora izbrati 16 potnikov, ki bodo Slovenijo zastopali na Poljskem. Črnogorec je pred tekmo dejal, da “ima še pet dilem” – toliko rokometašev bo namreč prvenstvo spremljalo od doma. Kdo ga je dovolj navdušil, da bo čez teden dni v kadru za prvo tekmo, bo znano kmalu, saj je selektor povedal, da bo seznam objavil najkasneje do torka.

Zmaga posvečena rokometašu Črnomlja, ki se bori za življenje
Fantje zmago nad Hrvaško posvečajo mlademu Dominiku Lozarju, rokometašu Črnomlja, ki se bori za življenje. Prva tekma na prvenstvu naše fante čaka naslednjo soboto ob 20.45, ko bo prvi nasprotnik reprezentanca Švedske. V skupini sta še Nemčija in Španija, v nadaljnje tekmovanje pa se uvrstijo prve tri reprezentance.

R. V.