fbpx

Razigrane Litvanke končale slovenske upe o preboju v skupino B

Foto: Curling zveza Slovenije

Po napeti tekmi proti Litvi je slovenska ženska reprezentanca v curlingu izgubila upanje po preboju v skupino B evropskega curlinga. Jutri jih čaka še zadnja tekma na domačem ledu, pomerile se bodo s hrvaško reprezentanco. V moški konkurenci še vedno najbolje kaže Estoncem. 

Na današnjih tekmah proti Avstriji in Litvi so se slovenske reprezentantke dobro borile in vztrajale vse do zadnjih obratov. Rezultat obeh je bil izjemno izenačen vse do konca, ko je zmanjkal kanček športne sreče in priznati so morale premoč obeh reprezentanc.

Poraza z rezultatom 11 – 6 proti Avstriji in 9 – 6 proti Litvi sta bila za našo reprezentanco na domačem evropskem prvenstvu skupine C žal usodna. Sanj o preboju v skupino B je tako konec. Jutri jih čaka še zadnji dvoboj proti Hrvaški. V boje za kolajne in napredovanje so se tako prebile Belorusinje, Avstrijke, Španke in Litvanke.

Pri moških v ospredju še vedno Estonci
V moški kategoriji še vedno najbolje kaže Estoncem, ki so še vedno neporaženi, takoj za njimi pa se nahajajo Irci, Francozi in Luksemburžani. O končnih potnikih v končnico prvenstva bodo odločale jutrišnje tekme.

Potniki v skupino B evropskega curlinga bodo znani v nedeljo, ko sledijo polfinalni in finalni obračuni.

Foto: Urban Cerjak

Foto: Urban Cerjak

Maruša Gorišek