fbpx

Razmere v Mariboru se zaostrujejo. Viole s transparentom ostro nad nogometaše

Viole so med zadnjo tekmo izobesile več transparentov namenjenih proti igralcem (foto: facebook).

V štajerski prestolnici je nezadovoljstvo po zadnjih tekmah vse večje in večje. Navijači kot tudi Viole so razočarani nad zadnjimi rezultati vijoličaste ekipe. Po petih zaporednih naslovih državnega prvaka so morali Mariborčani letos premoč priznati največjemu rivalu iz Ljubljane. Od Ljudskega vrta so se vijoličasti poslovili s porazom proti Gorici, zaostanek za Olimpijo pa je na koncu znašal šest točk.

Navijači so z vodstvom kluba, ki v zadnjem času ne vleče za klub najboljših rešitev, nezadovoljni. Organizirani navijači pa niso nezadovoljni le z odnosom celotne ekipe, ampak še z nekaterimi posamezniki. Mariborčani so imeli spomladi kar nekaj priložnosti, da se zavihtijo na vrh lestvice pred Olimpijo, vendar so vsako ponujeno priložnost izpustili iz rok. V sredo vijoličaste čaka zelo pomembna finalna tekma pokala proti Celju, ki je Mariboru spomladi že dvakrat prekrižal načrte.

Konec pravljice med navijači in igralci
Še lansko sezono se je v Ljudskem vrtu pisala pravljica v Ligi prvakov. Navijači in nogometaši so bili kot eno, po koncu letošnje sezone pa je situacija popolnoma drugačna. Vse skupaj se je začelo z ultimatom Viol, ki je bil, kot so sami dejali, prekršen proti Kopru, ko so vijoličasti remizirali. Dogodki po tekmi so to nekdaj odlično vez med nogometaši in predvsem Violami prekinili. Nestrinjanju pa očitno ni videti konca. Viole na zadnjih dveh tekmah svojih igralcev niso spodbujale kot ponavadi. Na tekmi s Krko so izobesile samo transparent in tekme niso niti spremljale. Navijači so bili tiho tudi večino tekme tudi proti Gorici, ko so izobesili nekaj transparentov, namenjenih igralcem.

“Naša tišina je vaš odnos po tekmi!!!”
Viole so med tekmo z Gorico s svojimi transparenti podale svoje mnenje in mnenje marsikaterega navijača. Izpostavili so tudi štiri nogometaše, ki jih po vsej verjetnosti ne želijo več videti v vijoličastem dresu. Amir Dervišević, Matko Obradović, Marko Šuler in Željko Filipović so nogometaši, ki so se znašli na transparentu Viol s številkami, ki jih nosijo na dresih. “21, 69, 4, 5 frizure in tetovaže so vrhunec vam kariere, Maribor ni klub za pozere,” so zapisale Viole. Zadnje slabe predstave pa so opisali z naslednjimi besedami: “Borba in ponos vam poznana nista. Za vas ni igrišče, ampak modna pista.” Prav tako pa so razvili še en transparent, s katerega je bilo lahko razbrati, zakaj so bile Viole na zadnjih tekmah tiho. Naša tišina je vaš odnos po tekmi!!!” S tem stavkom so želeli opozoriti na obnašanje celotne ekipe, ki vse od znanega slačenja dresov z navijači nima več odnosa. Po koncu tekme igralci svojih zvestih navijačev ne pridejo več pozdravit, Viole pa vse skupaj vračajo s tišino na tribunah.

G. V.