fbpx

Real tudi z Ronaldom po finale Lige prvakov

Cristiano Ronaldo se po tre tekmah premora znova vrača v enajsterico Reala (foto: facebook).

Atletico Madrid našega Jana Oblaka bo danes zvečer dobil svojega nasprotnika v finalu Lige prvakov. Za to vstopnico se bosta na Santiagu Bernabeu pomerila Real Madrid in Manchester City, na prvi tekmi zadetkov nismo videli, danes pa bomo morali videti vsaj enega. V ekipo galaktikov se po poškodbi vrača prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo.

Tudi druga polfinalna tekma bo imela slovenski pridih, vendar tokrat v nekoliko drugačni vlogi. Glavnega sodnika Damirja Skomino je namreč doletela ta čast, da bo sodil povratno tekmo polfinala Lige prvakov na Santiagu Bernabeu.

Real Madrid – Manchester City (0 : 0)
Na prvi tekmi v Manchestru nismo videli ravno najlepše nogometne predstave, v drugem polčasu je Real sicer imel nekaj priložnosti, vendar jih ni znal izkoristiti. Madridski Real še naprej ostaja favorit za veliki finale. Galaktikom bo na svojem stadionu zagotovo nekoliko lažje, saj je za tekmo znova pripravljen prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da Zinedin Zidane pri sestavi enajsterice ne bo imel težav, manjkala bosta namreč dva člana udarne enajsterice, Karim Benzema in Casemiro. Manchester City, ki na prvi tekmi ni pokazal vseh svojih kvalitet, se v Madrid ni podal ravno z najlepšo popotnico, saj je izgubil prvenstveni dvoboj. Čeprav sinje modri upajo samo še na evropsko lovoriko, je Pellegrini med vikendom spočil vsaj nekaj svojih ključnih igralcev. V letošnji sezoni je beli balet na domačem terenu izgubil samo dvakrat. Fantastično statistiko pa imajo v Ligi prvakov, kjer so na enajstih tekmah svojo mrežo devetkrat ohranili nedotaknjeno, na Santiagu Bernabeu pa letos poznajo samo zmage.

Glavni delivec pravice bo slovenski sodnik Damir Skomina.

G. V.