fbpx

Rekorder Henty potrdil svoj odhod in za najlepši gol izbral tistega proti Mariboru

Henty je na tekmi proti Mariboru dosegel njemu najljubši gol v dresu Olimpije (foto: facebook).

Že nekaj časa je jasno, da bo Olimpija po rekordnem odhodu Andraža Šporarja v Basel opravila nov rekordni prestop. Nigerijec Ezekiel Henty odhaja v moskovsko Lokomotivo za rekordnih 5,5 milijona evrov. Svoj odhod je na svojem instagramu Nigerijec že potrdil, zdaj čakamo le še uradno potrditev kluba.

Zgodba nigerijskega nogometaša, ki je v Olimpijo prišel iz Gorice, se vleče že nekaj časa, čeprav je zaključek vsem že dolgo znan. Potem ko je Ezekiel Isoken Henty najprej zatrjeval, da bo v Ljubljani ostal do konca sezone, je pred nekaj dnevi potrkal na vrata predsednika Milana Mandarića, da želi odditi.

Rekorden prestop, rekorden posel
Nigerijec je prišel v Olimpijo pred enim letom iz Gorice, Mandarić pa ga je pred začetkom sezone odkupil od Milana za 150 tisoč evrov. To je za slovenske razmere visoka odškodnina, toda glede na dobiček, ki ga bo ljubljanski klub ustvaril v vsega enem letu, se zdi to precej smešen znesek. Jasno je, da bo Lokomotiva za prestop Hentyja odštela 5,5 milijona evrov – Mandarić je zavrnil že dve milijonski ponudbi, a ko je afriški nogometaš skupaj z agentom izrazil željo po odhodu, je srbski poslovnež popustil.

Najljubši mu je bil tisti v Ljudskem vrtu
Henty je v lanski sezoni igral za Gorico in z nekaj odličnimi predstavami opozoril nase, tako da je bila ena prvih Mandarićevih potez ob prevzemu Olimpije ravno nakup mladega napadalca. Slednji je v pol sezone pri Olimpiji odigral 21 tekem, dosegel 8 zadetkov in prispeval prav toliko asistenc. Na svojem Instagram profilu je v Ljubljani priljubljeni Henty izbral najlepši gol, ki ga je dosegel v zeleno-belem dresu – seveda je to gol s tekme proti Mariboru. Pod videom je še zapisal, da bo NK Olimpija za vedno v njegovem srcu, ter dodal: “Lokomotiva Moskva, si pripravljena?”

https://www.instagram.com/p/BBzveWYk0FL/?taken-by=henty10_official

R. V.