fbpx

Rekordni finale Lige Evropa med Liverpoolom in Sevillo

Sevilla se je lani še drugič zapored veselila lovorike v Ligi Evropa (foto: twitter).

Danes ob 20:45 bo v Švici na St. Jakob Parku v Baslu odigran veliki finale Lige Evropa. Za lovoriko se bosta borila angleški Liverpool in španska Sevilla. Slednja tudi brani naslov najboljšega v tem pokalu, ki ga je osvojila že dvakrat zapored. Vsekakor se nam obeta izjemno vroč obračun, saj sta letos obe ekipi vse stavili na to tekmovanje.

Ekipa, ki bo slavila v finalu, bo postavila nov rekord. Poražena ekipa pa bo sploh prvič izgubila v velikem finalu, ki bo zagotovo eden bolj zanimivih v zadnjih letih. Lani je Sevilla ugnala Dnipro s 3 : 2. Zmagovalec se bo v prihodnji sezoni veselil igranja v Ligi prvakov, poraženec pa bo ostal brez evropskih tekmovanj.

Lahko se zapišejo v zgodovino, ki jo bo težko popraviti
Sevilla ima danes izjemno priložnost, da postane sploh prva ekipa, ki bi v kateremkoli evropskem tekmovanju uspela zmagati trikrat zapored. Zapisali bi se v zgodovino, ki jo bo težko kdo dosegel. Sevilla je že tako ali tako najtrofejnejši klub v tem tekmovanju s štirimi lovorikami, s peto bi se še nekoliko bolj zasidrali na vrhu. V zadnjih devetih letih so bili na tem tekmovanju kar štirikrat najboljši. V prvenstvu letos niso bili ravno najbolj razpoloženi, saj so končali šele na sedmem mestu, veliko bolje so se odrezali na evropskih prizoriščih, kar je pozneje postal tudi njihov primarni cilj.

Bo energija Kloppa dovolj za izenačenje pri vrhu s Sevillo?
V zadnjem obdobju nepremagljivi Sevilli nasproti stoji ekipa iz Anglije, ki je v zadnjih štirih letih poleg Špancev edina uspela slaviti na tem tekmovanju, Chelsea je bil najboljši v sezoni 2012/13. Letos pa ima Liverpool lepo priložnost, da se po številu lovorik v tem tekmovanju izenači ravno z današnjim nasprotnikom. Redsi v primerjavi z lansko sezono delujejo kot prenovljeni. Nemški trener Klopp je namreč prava poživitev za Liverpool, vendar bodo morali njegovi varovanci danes pokazati pravi obraz, ki v prvenstvu ni bil najbolj zanesljiv. Šele osmo mesto je daleč od pričakovanega, vendar bi današnja zmaga oprostila vse slabe rezultate v letošnji sezoni.

G. V.