Reli Dakar tudi tokrat s slovenskim pridihom

Simon Marčič (foto: facebook).

Jutri se v Buenos Airesu začenja reli Dakar. Čeprav zraven ne bo najizkušenejšega slovenskega dirkača Mirana Stanovnika, pa bo slovenske barve branil Simon Marčič. Njegov letošnji cilj je priti do konca vzdržljivostne dirke.

Čeprav ni puščavskega lisjaka Mirana Stanovnika, ki ne bo nastopil zaradi finančnih razlogov, pa bo reli Dakar vendarle imel slovenskega tekmovalca. Mariborčan Simon Marčič je na reliju že nastopil, in sicer pred dvema letoma, ko je dirko končal brez uvrstitve in z zlomljeno roko.

Dakar zgolj po Južni Ameriki
“Na prvem Dakarju sem se naučil, da če nič ne vidiš, potem se raje ustavi in ne vozi brezglavo. S takšno vožnjo sem namreč končal v jarku z zlomljeno roko,” je na predstavitvi nastopa dejal Marčič. Nastopil bo v razredu maraton brez pomoči spremljevalne ekipe. Sicer pa bo 37. izvedba relija Dakar potekala spet samo po južnoameriških tleh, saj ga gostijo Argentina, Čile in Bolivija.

Jutri je na sporedu začetek dirke s prologom v Buenos Airesu. Prva etapa se bo začela v nedeljo v Rosariu, cilj pa je predviden 16. januarja spet v Rosariu.

R. V., STA