fbpx

Renault se vrača v formulo 1

Foto: epa

Naslednjo sezono se v karavano formule 1 spet vrača tudi tovarniška ekipa Renault. Francoska tovarna je uspešno dokončala projekt nakupa ekipe Lotus, ki se je znašla v precejšnjih finančnih težavah. Posel so sicer sklenili že pred več kot mesecem dni, a so vse pravne podrobnosti dokončali šele pred koncem leta.

Zdaj ni več ovir za samostojno ekipo Renault. Zadnjo oviro je pred tedni sprostilo britansko sodišče z dovoljenjem za prodajo, Renault pa bo moral poravnati tudi zaostale davčne obveznosti ekipe do britanskih davčnih oblasti.

Renault se bo zdaj, ko je postal lastnik ekipe, lahko posvetil njenemu nadaljnjemu razvoju. Podrobnosti, tudi uradno ime ekipe in njeno sestavo, bodo Francozi razkrili šele februarja.

Več bodo razkrili februarja
“Formalno smo končali postopek nakupa ekipe Lotus, Renault je zdaj lastnik te ekipe. Ime, vodstvena struktura in druge podrobnosti bomo predstavili na posebnem dogodku februarja,” je sporočil Renault. Za zdaj so oblikovali le začasno vodstvo s predsednikom moštva Jeromom Stollom in direktorjem Cyrilom Abiteboulom.

Renault načrtuje, da bo dirkalnik za sezono 2016 pripravil pravočasno, z njim se namerava udeležiti že prvih testiranj februarja v Barceloni.

B. O., STA