fbpx

Reprezentanca U-18 zmagala na turnirju v Rusiji

Slovenska nogometna reprezentanca do 18 let je zmagala na memorialnem turnirju Valentina Granatkina. Varovanci selektorja Igorja Benedejčiča so v finalu premagali ekipo St. Petersburga do 18 let in tako prvič osvojili turnir, ki je odigran v spomin na prvega podpredsednika svetovne nogometne zveze.

Izbrana vrsta do 18 let je izboljšala uvrstitev lanske generacije, ki je osvojila tretje mesto za Rusijo in Severno Korejo. Tokrat so naši fantje skozi celoten turnir igrali dobro in zabeležili štiri zmage in en remi. V finalu so premagali St. Petersburg, potem ko je edini gol na tekmi dosegel Rok Bužinel.

Prepričljivi od samega začetka
V skupinskem delu turnirja v spomin na Valentina Granatkina so varovanci Igorja Benedejčiča premagali Bolgarijo in Azerbajdžan ter remizirali z Latvijo in se uvrstili v polfinale, kjer so s kar 5 : 1 premagali finske vrstnike, v finalu pa so z 1 : 0 premagali še St. Petersburg U-18 in tako osvojili turnir, kjer so v svoji mladosti igrali zvezdniki, kot so Andreas Möller, Oliver Bierhoff, Carsten Jancker, Marcel Desailly in Alexander Mostovoi. V naši reprezentanci se je s štirimi zadetki najbolj izkazal Rok Bužinel, tri sta prispevala Kevin Žižek in Marcel Kene, po dvakrat sta bila uspešna Tom Žurga in Kristjan Sredojević, enkrat pa se je med strelce vpisal Sven Šoštarič Karić.

R. V.