fbpx

Rezultat kariere: Ana Drev druga v Flachauu

Ana Drev (Foto: STA)

Slovenska smučarka Ana Drev je na veleslalomu v Flachauu osvojila drugo mesto. Potem ko je v prvi vožnji vodila, je v težkih razmerah na drugi progi odpeljala dovolj dobro, da je za pet stotink sekunde ujela drugo mesto.

Ana Drev po slabem začetku letošnjo sezono nadaljuje odlično. Potem ko je že pred 14 dnevi vodila po prvi vožnji veleslaloma v Lienzu in odstopila, je tokrat zdržala pritisk in prvič v karieri stopila na stopničke. Zmagala je Nemka Viktoria Rebensburg.

Prve stopničke v karieri
Drevova je bila na prvi progi spet najhitrejša in je imela pred drugouvrščeno Regensburgovo štiri, pred tretjeuvrščeno Avstrijko Evo-Mario Brem pa 40 stotink prednosti. Regensburgova je nato drugo vožnjo odpeljala fantastično in v cilj prišla s prednostjo 99 stotink, na vrhu je bila samo še Ana Drev. Tokrat je naša smučarka vozila bolj premišljeno kot pred 14 dnevi in na koncu za las prišla na drugo mesto, saj je tretjeuvrščeno Italijanko Federico Brignone prehitela za pičlih 5 stotink.

Strah, da bi se ponovil Lienz, je bil odveč
Pred drugo vožnjo smo se bali, da bi se ponovil Lienz, ko je Ana Drev prav tako kot danes vodila po prvi vožnji, nato pa v drugi naredila napako in odstopila. Toda Slovenjgradčanka je tokrat lepo izkoristila svojo priložnost in prvič v karieri prišla na oder za zmagovalke. Njena prejšnja najboljša uvrstitev je bilo 7. mesto, prav tako je bila med prvo deseterico na tekmah svetovnega pokala le trikrat. Kot kaže, se Drevova razvija v specialistko za veleslalom. Če bo še naprej tako konkurenčna najboljšim, si lahko obeta lepo uvrstitev tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala v veleslalomu.

Danes so bile na štartu v Flachauu še tri Slovenke, a se nobeni od njih ni uspelo uvrstiti v drugo vožnjo. Katarina Lavtar je bila 39., Tina Robnik 42. in Meta Hrovat pa 51.

Naslednja tekma deklet bo v Cortini d’Ampezzo, kjer bo v soboto na sporedu smuk.

A. D., R. V.