fbpx

Rodolfo Vanoli se je odzval na včerajšnji incident in napad navijačev Maribora

Vanoli se je po včerajšnjem incidentu odzval in umiril strasti (foto: NK Olimpija).

Včeraj se je pred finalno tekmo Pokala Slovenije zgodil neljubi oziroma kar sramoten dogodek. Nekateri navijači Maribora so popolnoma izgubili razum ter fizično in verbalno napadli trenerja Olimpije Rodolfa Vanolija. Na srečo je policija preprečila, da bi zgodilo še kaj hujšega. Incident se je zgodil blizu stadiona Bonifika slabo uro pred tekmo. 

Trener novih državnih prvakov iz prestolnice Rodolfo Vanoli se je odzval na včerajšnji sramotni dogodek, ki pa ga je, kot je dejal, sam že pozabil.

“Takšne stvari se ne bi smele dogajati, saj presegajo meje zdrave pameti”
“V prvi vrsti bi se želel iskreno zahvaliti pripadnikom policijske enote za hiter odziv, saj bi se v nasprotnem primeru lahko zgodilo še kaj hujšega. Medtem ko sem hodil proti stadionu Bonifika, me je na koprski tržnici skupina navijačev Maribora najprej verbalno napadla, nekaj trenutkov po tem pa so proti meni poletele plastenke in še nekateri drugi predmeti. Čeprav razumem, da obstaja veliko rivalstvo med Olimpijo in Mariborom, se takšne stvari ne bi smele dogajati, saj presegajo meje zdrave pameti. Ne glede na včerajšnje dogodke v Kopru bi rad poudaril, da je ta zgodba zame končana. Olimpija ima do potankosti razdelan načrt dela v prihajajočem obdobju: najprej se želimo ustrezno pripraviti, nato pa v novo sezono kreniti zastavljenim ciljem primerno. Prioritetna cilja sta obe domači lovoriki, v kvalifikacijah za Ligo prvakov pa želimo čim dražje prodati svojo kožo,”
je v izjavi za javnost dejal Vanoli.

G. V.