fbpx

[Video] Rogla pustil za seboj vse tekmece na dirki po Baskiji! Odličen tretji tudi Pogačar!

Foto: epa

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je skupni zmagovalec dirke po Baskiji. Enaintridesetletni Kisovčan se je v šesti etapi od Ondarroe do Arrateja (111,9 km) na spustu četrtega od sedmih klancev odlepil od skupine s Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) in na koncu z drugim mestom v etapi slavil 13. zmago na večdnevnih dirkah. Tadej Pogačar je bil skupno tretji.

Primož Roglič je tako že drugič v karieri slavil na dirki po Baskiji, potem ko je bil najboljši že leta 2018. To je bila skupno že 52. zmaga v karieri za najboljšega kolesarja lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

V skupnem seštevku je drugo mesto mesto pripadlo Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), ki je na koncu zaostal 52 sekund, tretji pa je bil Tadej Pogačar, potem ko je moral v drugi skupini večino časa sam narekovati ritem in slediti Rogličevi skupini. V etapi je 22-letnik s Klanca pri Komendi zasedel peto mesto, za Rogličem pa v razvrstitvi zaostal 1:07 minute.

Foto: epa

Zadnja etapa jubilejne 60. dirke po Baskiji je pričakovano povsem premešala vrstni red v skupnem seštevku. V rumeni majici vodilnega jo je sicer s 23 sekundami naskoka začel Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), ki pa ni bil dorasel nalogi. Obenem ga je moral v zahtevnih trenutkih varovati in mu pomagati tudi Pogačar, zaradi česar je slovenski as zamudil napad skupine, v kateri je bil tudi njegov devet let starejši rojak.

https://twitter.com/SdmLju/status/1380911844303499271?s=20

STA