fbpx

Rokometaši Celja v končnici tekme klonili proti nemškemu Kielu

Foto: Rokometna zveza Slovenije

RK Celje Pivovarna Laško je v 6. krogu lige prvakov gostoval pri nemškemu prvaku Kielu, ki je pred tekmo veljal za velikega favorita. Celjani so še nekaj minut pred koncem bili v odlični poziciji za zmago, prav v končnici tekme pa so naredili preveč napak in Nemci so začeli tresti celjsko mrežo kot po maslu. Tekma se je končala z zmago Kiela – z rezultatom 35 : 32.

Pivovarji so v prvem polčasu uspešno parirali Nemcem, ki so v tekmo krenili odločno. Za Celjane je po poškodbi ponovno zaigral organizator igre Miha Zarabec. Prvi polčas je minil v znamenju lovljenja zaostanka Celjanov za Nemci, največja razlika je bila –4. Polčas se je končal v korist Nemcem z rezultatom 16 : 14.

V začetku drugega polčasa so Celjani po odmoru, ki v Nemčiji traja 15 namesto običajnih 10 minut, krenili odločno in odlično začeli drugi del tekme. Pivovarji so si priigrali kar štiri gole prednosti, igralci Kiela so se zdeli na parketu povsem nemočni. Celjska obramba na čelu z Gajićem je bila trdna, Žvižej pa je zadeval mrežo Nemcev. Še nekaj minut pred koncem tekme je v dvorani dišalo po zmagi Celjanov, nato pa je sledila klavrna končnica, kjer so pobudo na igrišču povsem prevzeli Nemci. Na celjski strani so se vrstile napake, ki so jih igralci Kiela s pridom izkoristili in tekma se je končala z zmago domačega moštva.

Celje tako z dvema točkama ostaja na predzadnjem mestu v skupini A.

A. D.