fbpx

Rokometaši ostali brez domačih kvalifikacij za OI

Slovenija ni bila izbrana, da bi gostila enega izmed treh kvalifikacijskih turnirjev za OI (foto: epa).

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je določila gostitelje turnirjev za dodatne kvalifikacije za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Med kandidati za gostitelja enega izmed turnirjem je bila tudi Slovenija, ki pa je IHF žal ni izbral. Naši rokometaši bodo olimpijske sanje tako lovili na Švedskem.

Po razočaranju zaradi rezultatov na evropskem prvenstvu na Poljskem je danes sledila še ena slaba novica za slovenske rokometaše. Mednarodna rokometna zveza je za gostitelja turnirja dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na olimpijske igre določila Švedsko.

Neuspešna kandidatura, po eno izmed dveh vstopnic na Švedsko
Slovenija je svojo kandidaturo oddala decembra, toda dvorana Stožice žal ni bila izbrana za gostitelja, tako da se bodo varovanci selektorja Veselina Vujovića za eno izmed dveh mest, ki vodita na olimpijske igre, merili na Švedskem. V naši kvalifikacijski skupini sta še stara znanca z EP, Španija in Švedska, kot autsajder pa je v skupini še reprezentanca Irana. Kvalifikacijski turnir, ki bo na sporedu med 8. in 10. aprilom, bosta gostili še Poljska in Danska.

Nastop v Riu imajo zagotovljene reprezentance Brazilije (gostitelj OI), Francija (svetovni prvak), Katar (azijski prvak), Argentina (ameriški prvak), Nemčija (evropski prvak) ter Egipt (afriški prvak).

Kvalifikacijski turnir #1 (gostitelj Poljska):
Poljska, Makedonija, Čile, Tunizija.

Kvalifikacijski turnir #2 (gostitelj Švedska):
Španija, Švedska, Slovenija, Iran.

Kvalifikacijski turnir #3 (gostitelj Danska):
Danska, Hrvaška, Norveška, Bahrajn.

R. V.