fbpx

Roma po presenečenje, za Real je napredovanje obvezno

Nogometaši Reala so se v Italiji veselili visoke zmage z 2:0 (foto: EPA).

Danes se začenjajo povratne tekme osmine finala Lige prvakov. Težka naloga bo pred Romo in Gentom, ki se podajata na misijo nemogoče, saj sta si obe ekipi že doma močno otežili napredovanje. Kljub temu da sta Real Madrid in Wolfsburg z eno nogo že na pragu četrtfinala, bosta morala biti pazljiva – v dobri formi so predvsem Italijani. Tekma v Nemčiji bo imela tudi slovenski pridih, saj bo na njej sodil Damir Skomina.

Na prvih tekmah smo videli odprto igro, zato je bilo temu primerno tudi število zadetkov obeh gostujočih ekip. Real ima prednost dveh zadetkov, ki je pred domačimi gledalci zagotovo ne sme zapraviti, saj je za galaktike napredovanje “obvezno”.

Real Madrid – Roma 2:0
Real Madrid je imel v Italiji ogromno sreče, da se je izvlekel z rezultatom 2 : 0. Roma je bila celo za odtenek boljši nasprotnik, vendar to ponavadi ni dovolj, če ne zabiješ zadetka. So pa zato Rimljani od poraza v Ligi prvakov dalje nanizali tri zmage v prvenstvu z gol razliko 12 : 2. Če bi danes to formo s prvenstva prenesli tudi na Santiago Bernabeu, bi lahko z nekaj športne sreče presenetili tudi nasprotnika, ki bo vse moči usmeril v to tekmovanje. Madridčani so namreč izgubili že skoraj vse možnosti na prvenstvu.

Upanje za goste umira zadnje, tako je pred tekmo razmišljal tudi trener Luciano Spalleti“Od svojih izbrancev moram zahtevati, da naredijo nekaj nemogočega. Moramo zadeti hitro, nato pa se bo vse skupaj začelo znova. Popolnoma sproščeno moramo odigrati srečanje v Madridu. V pravem trenutku moramo prevzeti pobudo. Na prvi tekmi smo imeli zares veliko smole, izid je nerealen. Od takrat smo le še stopnjevali formo.”  

Vsi navijači Reala pričakujejo napredovanje brez večjih težav, vendar je beli balet v letošnji sezoni popolnoma izven forme. Po prihodu Zidana se je vzdušje v ekipi sicer spremenilo, vendar rezultati še naprej ostajajo pod nivojem. Francoz, ki zadnje domače tekme ne nosi ravno v najlepšem spominu, saj je Real doma izgubil z Atleticom, razmišlja tudi vnaprej: “Vsekakor vsak razmišlja tudi o možnosti zmage v Ligi prvakov, vendar nas čaka še dolga pot. Vedno je treba imeti najprej pred očmi naslednjo tekmo. Roma je zelo dobra ekipa, precej bolj pa me zanima naša igra. Roma ima sijajne napadalce. Če bomo slabi v obrambi, nas lahko presenetijo. Nikakor pa ne drži, da Roma nima možnosti.

Wolfsburg – Gent 3 : 2
Glede na končni rezultat jo je Gent pred domačimi gledalci odnesel dobro, saj so do zaključka tekme izgubljali s tremi zadetki prednosti, na koncu pa imeli kar nekaj priložnosti tudi za izenačenje. Danes so tudi oni pred nemogočo nalogo, saj morajo zmagati, in to celo z dvema zadetkoma – oziroma če dosežejo več kot dva zadetka, je lahko zmaga tudi minimalna. Wolfsburg bo pred domačimi gledalci zagotovo veliki favorit, saj tudi v prvenstvu počasi dviguje formo in prihaja na stara zmagovalna pota. Tu sta prebujena Julian Draxler in Andre Schürrle, ki sta v zadnjem obdobju v dobri formi. Kot pravi domači trener Dieter Hecking, bi se, če bi se Nemci uvrstili v četrtfinale, pisala zgodovina. “V letošnji sezoni smo imeli res že veliko krizo. Moštvo je odgovorilo na pravi način, zato sem prepričan, da lahko v letošnji sezoni še veliko osvojimo. Četrtfinale v Ligi prvakov je za nas zgodovinski uspeh.” Kateri izmed ekip bo uspel zgodovinski dosežek, pa bomo videli, ko bo slovenski sodnik Damir Skomina odpiskal konec srečanja.

G. V.