fbpx

Ronaldo končuje pri Realu. Naslednja postaja Barcelona?

Ronaldo dopušča možnost, da bi nekoč zaigral za Barcelono (foto: epa).

Portugalski zvezdnik je na včerajšnjem druženju z novinarji dejal, da še ne ve, kje bo igral v prihodnji sezoni. Domišljijo mnogih je razburil z izjavo, da bi ga lahko videli igrati tudi v dresu Barcelone.

Cristiano Ronaldo je na druženju z novinarji dejal, da ne izključuje možnosti, da bi zaigral za Barcelono, čeprav priznava, da bi bilo to nekoliko čudno. Enako je dejal tudi, da bi bilo nekoliko nenavadno zaigrati za katerega od Unitedovih rivalov.

Ima veljavno pogodbo, toda zdi se, da odhaja
30-letnik ima z Realom sicer sklenjeno še dvoinpolletno pogodbo, a so namigovanja o njegovem odhodu po koncu sezone vse močnejša. Jasno je, da je zgolj nekaj klubov sposobnih Realu plačati odškodnino, ki bi zadovoljila predsednika Florentina Pereza, toda to stalnih govoric o Portugalčevi prihodnosti ne utiša. Zadnja najbolj vroča tema je bil PSG, razlog pa pogovor Ronalda in PSG-jevega trenerja Laurenta Blanca pred tekmo Lige prvakov. Predsednik “belega baleta” je sredi septembra dejal, da Ronalda lahko kupi vsak, ki bo plačal v pogodbi zapisano klavzulo, ki znaša milijardo evrov.

“Zaigrati za Barcelono bi bilo komplicirano”
Na druženju s sedmo silo je Portugalec dejal, da ima odprte še prav vse opcije: “Vse je še odprto, prav vse lige. Če sem iskren, bom morda končal svojo zgodbo pri Realu. Samo odkrit sem. Ne vem, kaj se bo zgodilo jutri. Če bi bil vsaj 75 % prepričan, bi povedal, sploh ni problema. Ampak res nimam pojma.“ Portugalec je dodal, da ga igranje v ameriški nogometni ligi MLS trenutno ne zanima, nato pa še enkrat prilil olje na ogenj: “So stvari, za katere bi si mislili, da so, tako kot nekega dne zaigrati za Barcelono ali katerega izmed Manchestrovih (United) rivalov, nemogoče. Je zelo zakomplicirano, toda kot sem že dejal, v nogometu ni nikakršnih zagotovil.“

R. V.