fbpx

Ronaldov kip ima Messijev dres

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo (foto: epa).

Nekaj ur potem, ko je Lionel Messi prejel zlato žogo, so neznani storilci z rdečo barvo porisali Ronaldov kip. Temu so dodali številko 10 in napis “Messi” ter portugalskega zvezdnika ‘spremenili’ v Messija. Oblasti v Funchalu so kip medtem že očistile.

Na Madeiri, od koder prihaja Cristiano Ronaldo, stoji kip portugalskega zvezdnika v njegovi značilni pozi. Toda športno rivalstvo za nekatere pomeni sovraštvo in tako so na Ronaldovem rodnem otoku nekateri posamezniki onečastili kip enega najboljših nogometašev na svetu.

Vandali so Ronaldov kip porisali z "Messijevim" dresom (foto: facebook).

Vandali so Ronaldov kip porisali z “Messijevim” dresom (foto: facebook).

Ronaldova sestra bi vandale poslala v Sirijo
Španski in portugalski mediji so poročali, da se je napad vandalov zgodil v torek, potem ko je bila večer prej prekinjena Portugalčeva dveletna vladavina prejemanja zlate žoge. Kip, ki je bil postavljen leta 2014, so do konca dneva že očistili. “Žalostno, na moje lepem otoku še vedno živijo zafrustrirani divjaki, ki bi morali živeti v Siriji, kjer se ljudje med seboj ne spoštujejo in ne znajo živeti skupaj,” se je na napade ostro odzvala Ronaldova sestra Katia Aveiro. V daljšem sporočilu je Ronaldova sestra še zapisala, da so za vse skupaj krivi najbrž turisti, ki jih na Madeiri domačini vedno toplo sprejmejo.

R. V.