fbpx

Rossi se je pritožil na športno razodišče

Foto: STA

Italijanski motociklist Valentino Rossi, ki ga je vodstvo tekmovanja v svetovnem prvenstvu kaznovalo s kazenskimi točkami zaradi incidenta na dirki v Maleziji in bo moral na zadnji dirki v Valencii začeti z zadnjega mesta, se je na odločitev pritožil na športno razsodišče Cas v Lozani.

Incident v šestem krogu dirke v Sepangu, kjer je Rossi oviral Španca Marca Marqueza in z zapiranjem ter tudi s sunkom z nogo povzročil njegov odstop, je po odločitvi vodstva tekmovanja Rossiju prinesel kazen v obliki treh kazenskih točk.

Ker je imel Italijan eno že od prej, bo po pravilih naslednjo dirko začel z zadnjega mesta. Naslednja dirka pa je obenem tudi zadnja v sezoni in odločilna v boju za naslov prvaka, kjer ima Rossi sedem točk naskoka pred moštvenim tekmecem in sotekmovalcem Jorgejem Lorenzom.

Razsodišče Cas je sporočilo, da je prejelo pritožbo Rossija na kazen, odločitev pa bo znana najpozneje 6. novembra. Dirka v Valencii je na sporedu 8. novembra. Rossi zahteva, da kazen zmanjšajo na eno kazensko točko ali izničijo, kar bi pomenilo, da v Valencii ne bi startal z zadnjega mesta, temveč s tistega, ki bi ga dosegel v kvalifikacijah.

B. O., STA