fbpx

Rossi zaradi brce prejel visoko kazen

MotoGP

Kljub temu da je Pedrosa odpeljal dirko življenja, si bo 88.000 navijačev dirko v Sepangu bolj zapomnilo po prepiru in obračunu med Marquezom in Rossijem, ki se je na koncu končala slabo za oba.

Rivala ste že pred dirko verbalno obračunavala med seboj. Antipatijo, ki očitno izvira iz osebnih zamer, sta prenesla tudi na progo. Po mnenju mnogih motociklističnih navdušencev je Marquez prekršil nenapisano pravilo, da se morajo tisti, ki se ne borijo za naslov, umakniti tistim, ki se.

Razvoj dogodkov

Pedrosa se je s prvega štartnega položaja pognal v vodstvo, ki ga je ohranil do konca tekme. Za njim sta vozila Marquez in Rossi. Lorenzo, ki v skupnem seštevku lovi zaostanek za Rossijem, je tekmo štartal s četrtega mesta, hitro padel na šesto mesto, a se je z izjemnim dvojnim prehitevanjem zavihtel v ospredje. Nato se je osredotočil na Rossija, za katerim je pred dirko zaostajal za 11 točk in ga tudi prehitel.

V tretjem krogu je Marquez Lorenza spustil na drugo mesto in se tako znašel na Rossijevem dosegu. Začela se je borba sezone, ki pa se je končala, kot smo že napisali, slabo za oba. V enem izmed mnogih prehitevanj je Rossi v 13. ovinku brcnil v motor Marqueza, zaradi česar je slednji odstopil.

Mnogi trdijo, da se bo to trenje zapisalo v zgodovino kot »Sepangcrash« (trčenje v Sepangu).

Trenutek trčenja

https://www.youtube.com/watch?v=ZLaUTGAQYGs

“Ko me je Rossi prvič prehitel, sem mu sledil in sem skušal tekmovati zase. Seveda sem ga želel prehiteti in narediti nekaj razlike. Valentino je motil mene in jaz njega, ker nisva našla pravega tempa,” je po dirki povedal Marquez.

Kazen za Rossija

Rossiju so zaradi njegovega vedenja odbili tri točke, naslednjo in zadnjo dirko sezone pa bo začel na repu kolone.

Ž. K.